Ako vam se na listi država koje priželjkujete posjetiti nalazi Meksiko, osim glavnog grada, možete posjetiti i Grutas Tolantongo, koji je od njega udaljen oko tri sata vožnje. Kanjon, vrući izvori vode, spilje, gejziri i kupalište samo su neke od atrakcija koje će vas ovdje dočekati.

Iako mnogobrojni turisti ovdje odlaze da bi se okupali u jednom od bazena prirodne izvorske vode, ovo mjesto svojim posjetiteljima nudi puno više. Na raspolaganju su mnogobrojne aktivnosti poput trekinga, plivanja u bazenima, šetnje po visećem mostu, posjet vodopadu ili kupanja u termalnoj rijeci.

San Alfonso Del Mar u Čileu - 2 Putovanja Bazen velik poput oceana: Osvježenje u kilometar širine i 3,5 metara dubine

Rijeka koja teče kroz kanjon zove se isto kao i kanjon – Tolantongo. Sa svojih 20 Celzijevih stupnjeva ugodno je topla, a uz rijeku, kao najveća atrakcija parka su i dvije spilje te bazeni s toplom izvorskom vodom iz kojih se pruža pogled na kanjon.

U srcu kanjona nalazi se i turistički resort koji se sastoji od tri hotela, a njegova glavna atrakcija su dvije spilje na zatvorenom kraju kanjona iz kojih teče mala, vulkanski grijana, rijeka koja teče niz kanjon.

Rezort Lux North Male Atoll, Maldivi - 3 Putovanja "Selo na vodi" u najnižoj državi svijeta u kojem svaka kuća ima bazen i bar na krovu

Za sve one koji žele ovdje provesti nekoliko dana na raspolaganju je, uz hotel, i kamp u kojem možete boraviti u srcu prirode. Za opremu ne brinite jer za razliku od mnogih kampova, ovdje možete za samo 120 meksičkih pesosa (35 kn), iznajmiti šator za dvije osobe. 

Odlučite li se na putovanje, nemojte sa sobom zaboraviti gotovinu, jer u suprotnome ćete biti gladni i žedni – jedino sredstvo plaćanja u cijelom parku je gotovina.  

Naravno, uživanje u ovoj ljepoti ima svoju cijenu, tako ćete ulaznicu za ove bazene platiti 150 meksičkih pesosa, što iznosi oko 43 kune. Cijena je i dalje jeftinija od većine termi u Hrvatskoj. Ovoj ulaznici pridodajte i cijenu autobusne karte iz Molanguita koji se nalazi 8 kilometara od parka, a koji je svojevrsna polazišna točka prema parku. Cijena autobusne karte je oko 6 kuna.

Više informacija o samom parku potražite na službenoj web stranici