Bez obzira na to jeste li se zaputili u Gorski kotar u na romantični, obiteljski ili izlet s većom ekipom, u zelenom miru Gorskog parka Kupjak, moći ćete birati između toliko aktivnosti da sigurno nećete stići odraditi sve što želite.

Nas je Gorski park Kupjak upravo i privukao time što jamči dobro ispunjeno slobodno vrijeme, a nadamo se da će i drugi iznajmljivači uskoro početi nuditi više od samog kreveta.

Naravno, i Gorski park Kupjak nudi udoban rustiklani smještaj u kojem ćete se, na 780 metara nadmorske visine, naspavati kako vjerojatno dugo niste, a restoran u sklopu parka služi doručak i večeru, pa nemojte propustiti kušati goranske specijalitete.

Ako pak tražite prostor za teambuilding ili želite isplanirati poslovno druženje, seminar, konferenciju, u Parku Kupjak to rade stalno i – jako dobro, pa ćete dobiti svu tehničku, logističku i organizacijsku podršku.

Za oko nam je zapela i posebna proljetna ponuda – naime, u tijeku je akcija u sklopu koje možete iznajmiti čitavu kuću za 15 osoba po 50 % nižoj cijeni, ako se odlučite doći između ponedjeljka i petka (evo savršene prilike da potrošite preostale dane starog godišnjeg) i ako ostajete barem dvije noći. Puna cijena kuće u predsezoni je 490 eura/noć, a na raspolaganju vam je 5 soba za dvije do 3 osobe s vlastitim kupaonicama… sada još samo morate staviti na popis s ostalih četrnaestero s kojima idete u ovu goransku avanturu!

 

Gorski park Kupjak smjestio se u istoimenom mjestu, samo 5 minuta autom od od izlaza "Ravna Gora" s autoceste A6. Iz Zagreba vam do tamo treba točno sat vremena, a iz Rijeke samo pola sata. U Kupjak možete doći i vlakom, a sa stanice koja je udaljena četiristotinjak metara od Gorskog parka Kupjak, došetat ćete se za svega nekoliko minuta.

Jednom kada stignete, možete samo uživati u miru, planinskom ugođaju i stoljetnim goranskim borovima, a vaši će vam domaćini s radošću isplanirati vrijeme, predložiti aktivnosti koje bi vas mogle zanimati i pomoći vam složiti savršenu planinarsku ili biciklističku rutu, dogovoriti rafting ili manje-više bilo što što vam padne na pamet.
Ako ste od outdoor-avantura možete se, uz rafting, okušati u kanuuingu ili kajakarenju na rijeci Kupi, a ako se radije držite tla, možete se dogovoriti za paintball, vožnju quadovima ili posjet adrenalinskom parku u blizini.

Planinari koji ovdje odsjedaju, mogu birati - Bjelolasica i njezin najviši vrh Kula, Bijele i Samarske stijene, a prema moru Skradski vrh, Risnjak, Snježnik, Guslica…
Izletišta također ne nedostaje u blizini, na koju se god stranu zaputili – prema Vrbovskome - kanjon Kamačnik, prema Skradu - Zeleni vir i Vražji prolaz, prema Fužinama - jezero Bajer i Lepenica ili bajkoviti izvor rijeke Kupe.
Biciklisti su davno otkrili manje prometne ceste Gorskog kotara i široke šumske vlake, a ljubitelji podzemlja trebali bi posjetiti špilju Lokvarku, jednu od najljepših špilja hrvatskog krša, kao i špilju Vrelo, posebno speleološko nalazište bogato životinjskim svijetom koja se nalazi u blizini.

  Ideja za vikend: Pješačenje kroz prirodu neodoljivog Gorskog kotara uz lokalne vodiče Izleti u Gorskom kotaru - 6 Izleti u Gorskom kotaru - 4 Izleti u Gorskom kotaru - 3 +2 Izleti u Gorskom kotaru - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju