Neumorni vodiči iz zelenog srca Hrvatske Gorskog kotara Lynx and Fox vas i ovog vikenda zovu na pješačenje u prirodi. Provesti vrijeme na otvorenom bit će odličan odabir za sve one koji tjedan provode sjedeći u uredu. Protegnuti ćete noge, razgibati tijelo i udahnuti svjež goranski zrak. Na ruti koju smo pripremili vas očekuju divni vidikovci stoga neka vam mobitel posluži samo kao fotoaparat, a sve ostalo isključite iz priče i potpuno se prepustite regenerativnim učincima šume.

Kamo vas vodimo?

Subota 12.3.2022. rezervirana je za obilazak "Tri vidikovca Skrada & kulturno blago Brod Moravica". Iz malog brdovitog mjesta Skrad vodimo vas na kružnu stazu ukupne dužine 6 kilometara s 300 metara visinske razlike s čak 3 vidikovca (Kavranova stijena, Perić i Skradski vrh) s kojih pogled puca toliko u daljinu da će vam se činiti da ste osvojili mnogo veću planinu.

Bonus na stazi dakako su i mini lokacije poput kapelice Marijina uznesenja u nebo, malog planinarskog skloništa Rudetova bajta i edukativne table poučne staze Šiljar. Nakon planinarenja opcionalno vas vodimo u posjet zanimljivim muzejskim postavima Etno udruge Turanj iz Brod Moravica. Vratite se u prošlost istraživajući kulu Turanj, zbirku Naša željeznica, muzej starih obrta i staru memorijalnu učionicu te staru birtiju.

Cijena našeg truda je 85,00 kuna za odrasle i 55,00 kuna za djecu te uključuje organizaciju i vođenje licenciranog lokalnog turističkog vodiča Lynx and Fox uz pomoćnog vodiča iz Planinarskog društva Vršak, domaće likere, čaj i kolače dobrodošlice, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja. Prijaviti se možete putem linka.

Ruta ima ravne dijelove i uspone koje ćemo svladati u laganom tempu uz pauze za priče vodiča. Kružna je i ukupne dužine 6 km s 300 metara visinske razlike. Nije pogodno za osobe koje imaju ozbiljnih zdravstvenih poteškoća s kretanjem (problemi s koljenima, kukovima i sl.). Preporučujemo za aktivnu djecu stariju od 10 godina koja se mogu kretati u tempu odraslih. Obavezna je čvrsta zatvorena obuća za kretanje po prirodi i slojevita topla odjeća. Štapovi dobrodošli. Početak je u 10 sati u Skradu, a završetak oko 15 sati u Brod Moravicama, ako ostanete s nama do kraja obilaska.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju