Nešto više od četiri tisuće stanovnika, 1,050 metara nadmorske visine, 214 kilometara skijaških staza i 300 kilometara ljetnih pješačkih staza, neki su od podataka koji stoje u osobnoj iskaznici slikovitog švicarskog sela Grindelwald, mjesta koje je mnogima jedno od najljepših u Švicarskoj.

Iako je poznat od 1146. godine, taj planinski biser u regiji Jungfrau, iznimno je popularan još od zlatnog doba alpinizma u 19. stoljeću, kada je postao hit-mjesto u Alpama za ljubitelje prirode i sporta.

Danas Grindelwald ima sve turističke sadržaje koje možete poželjeti i nalazi se nadomak planinskih izletišta kao što su Jungfraujoch, Männlichen i Grindelwald-First.

Grindelwald je popularna zimska destinacija - 2 Grindelwald je popularna zimska destinacija - 2 (Foto: Shutterstock)  

Orlov let 

Raj za planinarenje ljeti, sportove na snijegu zimi i planinske izlete tijekom cijele godine, Grindelwald nije najbolja opcija za ljude koji traže mir i tišinu, ali zato zabave ne nedostaje. Jedna od najpopularnijih atrakcija za adrenalinske ovisnike je First glider, čelični orao zahvaljujući kojem poput ptice možete uživati u brzini, svježem zraku, kao i veličanstvenom pogledu na planinski krajolik.

St. Moritz, Švicarska Putovanja Zimski raj za elitu: Kruh je triput skuplji nego u Hrvatskoj, a pola litre piva u kafiću košta 7,5 eura

Nakon što se četiri putnika udobno smjeste pod krilima ptice grabljivice (i osiguraju) kreće putovanje – u „pogrešnom“ smjeru. First Glider se najprije vuče unatrag od Schreckfelda prema Firstu brzinom od 72 km/h. Na povratku orao polijeće i ide rutom dugom 800 metara brzinom do 83 km/h. Kako izgleda avantura na orlu – pogledajte u videu. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju