Za mnoge riječ je o najljepšem talijanskom gradu, a ako je nešto najljepše u Italiji, odmah konkurira i za najljepše na svijetu. Magična Firenca jedno je od najpopularnijih mjesta na Čizmi, no iako je uvijek prepuna turista, neke stvari u njoj naprosto je nemoguće ne posjetiti, i ako odete doma bez da ste ih vidjeli, bit će to šteta...

Vrtovi Boboli

Nekad su pripadali slavnoj obitelji Medici, a za javnost su otvoreni u 18. stoljeću. Smješteni su usred čudesne arhitekture i predivnog krajolika i jedan su od najboljih pokazatelja zašto je ovaj grad toliko poseban. Kipovi, fontane, vrtovi te prekrasan pogled na grad dovoljni su argumenti za posjetu, a to zadovoljstvo će vas stajati oko 90 kuna. S druge strane, ako kupite ulaznice za Galeriju Uffizi i palaču Pitti, ulaznicu ćete dobiti – besplatno.

Giottov zvonik

Sjajan prikaz firentinske arhitekture u najboljem izdanju, upravo je zvonik visok gotovo 90 metara, koji je dio slavne katedrale Santa Maria dei Fiori. U pogledu na zvonik (kao i na kupolu) možete uživati i izvana, ali isplati se savladati 400 stepenica te se popeti do vrha, te usput doživjeti mnoge skrivene detalje. Cijena? 150 kuna stoji karta za razgledavanje katedrale, ali s njom možete obići i okolne spomenike, uključujući i zvonik, te vrijedi 72 sata.

Galerija Akademije

Iako grad skriva mnoge sjajne muzeje, uključujući i fantastičnu Galeriju Uffizi, samo se Galerija Akademije može pohvaliti jednim i jedinim, famoznim kipom – Davida. Njega je isklesao Michelangelo, a tek kad dođete u njegovu blizinu, ostat ćete paf kad vidite kako je svaki mišić na svom mjestu. Karta stoji oko 90 kuna, neke dane u godini ulaz je i besplatan, a isplati se razgledati i druga slavna djela, kojih ovdje ne manjka.

Bazilika svetog križa

Kad čujete kako se u nekoj bazilici nalaze freske Giotta, reljefi Donatella, ali i skulpture Henryja Moorea, onda je to već dovoljan razlog za posjetu. Također, ovdje su pokopani i Michelangelo, Galileo, Machiavelli te mnogi drugi poznati Talijani. Ulaznica stoji oko 80 kuna, ali itekako vrijedi svake kune.

Galerija Uffizi

Kakav bi to posjet Firenci bio bez posjete ovoj slavnoj galeriji? Istina je da će vas sam ulaz stajati 150 kuna, no što je to za razgledavanje djela Leonarda, Rafaela, pa čak i Rembrandta? Također, možda i najpoznatija slika galerije svakako je Rođenje Venere, čiju izradu potpisuje Sandro Botticelli, a koja će vas svojom ljepotom, ali i veličinom – ostaviti bez daha.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju