Turning Torso

Zgrada o kojoj svi pričaju! Arhitektonska vježba koja je postala stvarnost, Turning Torso je najzanimljivija moderna građevina u Europi. Zgrada koja se uvija poput vijka i od dna prema vrhu se uvija pod kutetm od 90 stupnjeva, nalazi se u novoj novcatoj četvrti (bivša zapadna luka grada koja je kompletno srušena) gdje sve izgleda kao da su arhitektima bile odriješene ruke. Prekrasne kuće, mogućnost da parkirate brod ispred kuće, vrtovi na krovovima, moderni kafići u luci i prekrasan pogled na dugački most Öresunds koji spaja Švedsku i Dansku, odnosno Malme i Kopenhagen. Naš urednik tvrdi kada jednog dana osvoji dobitak na lotu, da ga možemo potražiti u četvrti Västra hamnen.

Lilla torg

Jedan od najljepših malih trgova na koje ćete naići, a i samo ime mu u prijevodu znači Mali trg. Nađite mjesto u jednom od kafića i promatrajte kako živi Malmö. Lilla torg je mjesto na kojem se nalaze neki od najpoznatijih kafića i restorana u gradu.

Kallbadhuset

Iz saune, direkt u more - stari je skandinavski običaj. U ovoj legendarnoj sauni možete uživati tijekom cijele godine. Spektakularan pogled na cijeli zaljev samo dodaje vrijednost ovoj atrakciji koju posjećuju kako turisti, tako i lokalni stanovnici.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju