1. De Hoge Veluwe Nacionalni park
Prema jugoistoku nasipima zaštićeno područje smjenjuje krajobraz kojim dominiraju šume, pješčane dine i travnate površine. Tu se nalazi i prirodni rezervat "De Hoge Veluwe", nacionalni park površine 5.400 ha.

2. Jordaan District, Amsterdam
Ako želite upoznati Nizozemsku u malom, svakako posjetite Amsterdam. No ako želite otkriti najbolje od Amsterdama - posjetite Jordaan četvrt u kojoj ćete pronaći mnoštvo kafića, šarmantnih restorana i butika.

3. Utrecht
U staroj jezgri koja obuhvaća centar grada nalaze se mnoge zgrade i objekti iz ranog Srednjeg vijeka. Jedan od razloga je i taj što je ovaj grad do 8. stoljeća bio religijski centar Nizozemske. Osim toga, Utrecht je i općenito bio jedan od najvažnijih gradova na ovim prostorima, dok ga nije istisnuo Amsterdam.

4. Leiden
Jedan od najstarijih gradova u zemlji, prvi put se spominje 922. godine. Gospodarstvo grada temelji se na metalnoj, farmaceutskoj i prehrambenoj industriji. Zanimljiv za posjetiti, pogotovo ako imate cijeli dan samo za njega.

5. Kinderdijk
Kinderdijk je mjesto najveće koncentracije tradicionalnih vjetrenjača u Nizozemskoj i u svijetu, te jedno od najpoznatijih turističkih atrakcija koje nudi Nizozemska. Selo je upisano na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi 1997. godine.

. Maastricht
To je grad jezične raznolikosti, najviše zahvaljujući svojoj lokaciji na križanju različitih govornih područja, kao i internacionalne studentske populacije. Maastricht je također poznat i kao grad kulture, povijesti i lokalnog folklora, te je popularno turističko odredište.

7. Vrtovi Keukenhof
Najveći svjetski vrt cvijeća smjestio se u Nizozemskoj. Ovdje se godišnje posadi preko sedam milijuna cvjetova! Vjerojatno znate da je Nizozemska poznata po najljepšim tulipanima na svijetu. U ovom ćete vrtu uz tulipane naći i brojne druge cvjetove.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju