Razne četvrti i dijelovi grada, poput talijanskog ili grčkog, na trenutak će vas zbuniti, jer je vrlo lako pomisliti da ste u Rimu ili Ateni, a sve što morate vidjeti i doživjeti prilikom svog posjeta, saznajte u nastavku!


1. Melbourne Street Tour

Upoznajte Melbourne uz pionire ulične umjetnosti Michaela Fikarisa i Adriana Doyla, u ovoj tri i pol satnoj turi kroz tajnovite, i turistima ne baš poznate ulice ovog grada. Za rezervaciju ture kontaktirajte Judy Perl (judy.perl@afar.com)

2. Vožnja balonom iznad grada
Ako će vam itko reći da se nema ništa zanimljivo vidjeti prilikom vožnje balonom iznad Melbourna, znajte da taj netko očito nikad nije ni bio tamo! Ovo je jedan od rijetkih gradova iznad kojega je moguć let balonom, tako da svakako iskoristite ovu priliku i zaputite se u Royal Park ili Fawkner Park gdje tura započinje. Tura završava obrokom u Hotelu Hilton.

3. Eureka Skydeck
Ako se bojite vožnje balonom, onda bi idealna zamjena za doživljaj bila posjet Eureka Toweru s kojeg se pruža zaista spektakularan pogled na grad. Jednom kad se popnete na toranj samo vas jedno staklo djeli od ostatka grada, tako da duboko udahnite i zapamtite ovaj trenutak zauvijek.

4. Small Victories
Ovo je ime male, ali nadaleko poznate slastičarnice koja se smjestila u ulici Rathdowne, a koja nudi zaista nezaboravno gastronomsko iskustvo koje će definitivno razveseliti vaše nepce. Sve je odlično, a posebno crni puding s komadićima lješnjaka i pečene jabuke.

5. Maha
Maha je restoran poznat po odličnoj hrani Bliskog Istoka, a koju je u Melbournu proslavio Shane Delia. On je na moderan način turistima i stanovnicima uspio približiti arapsku kuhinju, a svakako valja probati pečena janjeća pleća!

6. Kajakom po Yarri
Tvrtka Kayak Melbourn svim ljubiteljima ovog sporta nudi razgledavanje grada kroz različite riječne ture od kojih je najpoznatija City Sights Kayak Tour. Ture obično traju oko sat i pol, što je sasvim dovoljno s obzirom da ste prisiljeni pedalirati tijekom cijelog puta.

7. Fitzroy Gardens
Malo izvan grada nalazi se ovi predivni vrtovi u kojima se nalazi impozantna kolekcija biljaka, fontana i statua. U vrtovima se nalazi i koliba Kapetana Cooka, u koju se možete zaputiti ako vam zatreba tišina i mir.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju