1. Ambergris Caye, Belize Cayes
Ambergris Caye je zauzeo prvo mjesto na listi sa svojim bogatim, a opet ne prebogatim turističkim sadržajima. Iako nudi gotovo sve, ovaj otok nije podređen masovnom turizmu te je idealno odredište za mlade parove željne otkrivanja novih turističkih destinacija "off the beathen path".

2. St. John, U.S. Virgin Islands
Ovaj otok poznat je po kvalitetnom ekoturizmu, a posjetiteljima se pružaju brojne aktivnosti, od promatranja ptica u nacionalnom parku pa do hikinga na jednoj od brojnih staza. Ako želite ležeran odmor, tu su brojne pješčane plaže koje će vas zaokupirati cijeloga dana.

3. Bora Bora, Society Islands
Bora Bora nalazi se u Francuskoj Polineciji, 260 kilometara od glavnog grada Papeetea. Otok je poznat po predivnim lagunama i koraljnim grebenima, a u sredini otoka smješteni su ostaci nekadašnjeg vulkana u obliku dva vrha koji dosežu najvišu visinu od 727 metara. Otok je poznat i po velikom broju morskih pasa koji ondje obitavaju, a na otoku ćete pronaći čak dvije agencije koje vas mogu odvesti na ekskurziju hranjenja ovih opasnih životinja.

4. San Juan, Washington
Iako nije neka preegzotična destinacija, San Juan je jedan od onih otoka koji ima "ono nešto". Pršti od prelijepih plaža, a za sve ljubitelje lavande tu je i jedna od najvećih farmi u Sjedinjenim Američkim Državama. Ako obožavate velike životinje, svakako posjetite državni park Lime Kiln Point u kojem ćete moći vidjeti najveću – kita.

5. Santorini, Grčka
Santorini je poznati kao jedan od najljepših grčkih otoka, a smješten je u Egejskom moru, 200 kilometara od najbližeg kopna. Otok svoj današnji izgled može zahvaliti erupciji vulkana, a upravo je na njemu zabilježena jedna od najvećih erupcija u ljudskoj povijesti - minojska erupcija koja se dogodila oko 1600. godina prije Krista. Mnogi vjeruju kako se ovdje nalazila i drevna Atlantida, koja je nakon erupcije nestala duboko pod more .

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju