Skijanje nije više sport rezerviran samo za hladne zimske mjesece pa svi oni koji su u potrazi za opuštanjem na snijegu, danas jednostavno mogu skočiti na avion i za par sati su na skijalištu. Pronašli smo resorte koje globalno zagrijavanje ne zatvara sredinom proljeća, nego su otvoreni tijekom ljetne sezone i u njima možete skijati na  najljepšim ledenjacima svijeta.

Portillo, Čile
Ova zemlja nudi puno više od plaža, vina i pogleda na Pacifik. Skijanje je postalo pravi hit u Čileu, a spuštati se možete tokom cijele godine. Resort Portillo može istovremenao smjestiti 450 osoba, što ga čini pravim mjestom za aktivni odmor. A činjenica da je cijele godine pod snijegom - samo doprinosi konstantnoj popunjenosti resorta.

Treble Cone, Novi Zeland
Ovaj resort nudi mnoštvo slalomskih i spustaških staza, ali i puno skokova i divljih terena za skijaše svih levela. Isto tako, tijekom cijele godine odvijaju se natjecanja za one s malo više avanturističkog duha.

Les 2 Alpes, Francuska
Ovo je jedno od najvećih ljetnih skijališta u Europi. Iskusni skijaši mogu uživati na čak osam staza, dok početnici mogu uživati u snježnom parku kako bi se bolje upoznali sa skijanjem i opremom. Duž cijelog resorta prolazi žičara kojom možete doći do bilo kojeg dijela mnogih staza.

Hintertux, Austria
Otvoren tijekom cijele godine, ovaj ogromni resort nudi za svakoga po nešto. Od staza za snowbordere do ledenjačkih spustova koji će svakom skijašu testirati živce. U ljetnim mjesecima otvoreno je preko 23 kilometara staza koje su sve dostupne žičarom tako da ne morate brinuti da ćete morati puno hodati prema vrhu.

Zermatt, Švicarska
Ovdje dobijete dvije destinacije za cijenu jedne. Sami resort leži na granici Švicarske s Italijom. Skijaši mogu bez problema skočiti u Cerviniu na Talijanski ručak prije skijanja, a nakon skijanja mogu uživati u sobama uz čašu vina uživajući u predivnom pogledu na planinski vrh Mattherhorn.

Whistler Blackcomb, Britanska Kolumbija
Legendarni ledenjak Horstman nudi izazovni teren do kojeg se može jedino 45 minutnom vožnjom žičarom. Iskusni skijaši iskusit će spust života dok budu jurili niz impresivni ledenjak, a ostali mogu uživati u golfu, jahanju, penjanju po stijenama ili promatrajući medvjede.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju