Filipini
Bilo da ste jedan od onih koji se voli cjenkati, avanturistički tip, ili vas pali dobra hrana - svakako bi morali razmisliti o posjeti Filipinima. Čak je i Lonley Planet proglasio Filipine destinacijom koja pruža puno za malo novca, a Manila je proglašena top destinacijom za shopping. Prosječna cijena večere od tri slijeda u dobrom restoranu stoji u prosjeku 120 kuna. Ako mislite da se Filipini još nisu oporavili nakon razornog tajfuna i kako još nije pravo vrijeme za putovanje - varate se. Ekonomija države oslanja se upravo na turizam, a i veći dio zemlje uključujući i mnoge resorte ostao je netaknut.

Grčka
Nakon nekoliko godina nemira i ekonomske krize, Grci su prepolovili cijene svojih usluga. Pa ako volite drevne ruševine i predivne plaže, sada uz to imate i jeftinu klopu i smještaj. I Grci će učiniti ama baš sve da kod njih ostavite svoje eure.

Dominikanska Republika
Možete li si priuštiti azurno plavo more i bijele pješčane plaže? U Dominikanskoj republici možete. Iako Karibi nisu poznati kao cjenovno pristupačna destinacija, Dominikanska Republika ostaje oaza u ovom dijelu Svijeta. Barem za sada.

Mexico City
Dvije su činjenice koje stavljaju Mexico City na ovu listu. Prva je ta što tokom cijele godine možete naći jeftine letove prema Meksiku, a druga je što možete uživati u luksuzu za manje novca nego u drugim metropolama svijeta. Nedavno je Mexico City proglašen gradom koji nudi najjeftiniji smještaj u hotelima s pet zvjezdica.

Lisabon, Portugal
Lisabon je lijep za oči isto kao što je i prihvatljiv za vaš novčanik. Ovaj grad koji se proteže na nekoliko pitoresknih brežuljaka idealna je kombinacija prijateljski raspoloženih stanovnika, vijugavih ulica i cjenovno prihvatljivih ponuda. Nedavno je rađeno istraživanje koje je obuhvatilo čak 72 veća grada, a gledane su cijene u hotelima srednje klase. Rezultati istraživanja stavili su Lisabon na prvo mjesto po cijenama u hotelima s 3 ili 4 zvjezdice.

Bukurešt, Rumunjska
Iako se još bori sa svojom komunističkom prošlošću, Bukurešt odiše metropolitanskim životom. I dok sve više i više putnika posjećuje i otkriva ovaj grad, nekad poznat kao „mali Pariz“, ipak je ostao relativno cjenovno pristupačan i pravo mjesto gdje ćete za malo novca dobiti puno.

Indija
Put do Indije je relativno skup, no taj trošak kompenzirat ćete cijenama u samoj Indiji. Povoljan smještaj, pregršt besplatnih prelijepih destinacija, te besramno jeftin shopping i restorani, umanjit će bol koja je nastala zbog skupoće avionske karte. Lonley Planet svrstao je Indiju u sam vrh destinacija po pristupačnim cijenama.

Sofija
Lisabon je zauzeo prvo mjesto u istraživanju jeftinih hotela, a Sofija - drugo. Dnevni trošak boravka u Sofiji stajat će vas 320 kn po osobi s uključenim smještajem, prijevozom, hranom i aktivnostima. A vjerujte, u Sofiji se ima puno toga za vidjeti.

Nikaragva
Svake godine pojavi se nova država u Središnjoj Americi koja se diči titulom da će postati nova Costa Rica - poprilično sigurna, pršti od prirodne ljepote, i nije skupa i pretrpana turistima. Ove godine tu titulu dobila je Nikaragva. Vulkani, kišne šume, rijeke i plaže primamljuju turiste koji traže avanturizam po niskoj cijeni. Samo 150 kn dnevno stajat će vas smještaj, hrana i prijevoz.

Riga
Trenutačno je Riga jeftina, no to bi se uskoro moglo promijeniti zbog činjenice da je proglašena Europskom prijestolnicom kulture za 2014. godinu. Za sad još uvijek možete uživati u relativno niskim cijenama, no uskoro to više neće biti tako. Zato...

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju