1. Tango! Otpor je uzaludan. Vi ste u Buenos Airesu, plesat ćete tango - ili barem ćete ga gledati. Krajem ljeta grad je preplavljen tisućama rasplesanih tijela tijekom poznatog Tango festivala i Svjetskog Tango prvenstva koji u programu ima i razne koncerte, filmove i stručne prikaze. Uz to stotine su 'brzih' škola za turiste koji se održavaju u gradskim parkovima. Morate probati!

2. Iskoristite besplatni obilazak (ostavite napojnicu ako mislite da je tura bila dobra) kroz Palermo, četvrt u kojoj ćete pronaći funky trgovine i zujanje barova, stari tržišni prostor Abasto, povijesni centar i predsjednički ured, Casa Rosada. Tura kombinira pješačenje i javni prijevoz. buenosaireslocaltours.com

3. Zadovoljite svoj bogati apetit u jednoj od „Parrilla“ (grill), poput Don Julia u Palermu, ili uhvatite novi val argentinske kuhinje u hvaljenom Tarquinu u Recoleti (tarquinorestaurante.com.ar), gdje El Bulli, veteran Dante Liporace, sprema gulaš od lignji s govedinom i slatkim vinom.

4. Smjestite se u prekrasnom okruženju Alvear Palace Hotela (alvearpalace.com), koji će vas oduševiti sa svojim impozantnim mramornim stupovima, bujnim tkaninama i predivnim polukružnim stubištom. Ako želite korak dalje, zakoračite u budućnost u šik urbanim sobama u Mansion Vitrauxu (mansionvitraux.com) koji se nalazi u četvrti San Telmo.

5. Povijest i umjetnost su ukočeni konkurenti u La Recoleta Cemetery - glavni odgovor grada na Highgate i Pere Lachaise. Dom je to Evi Peron, nekoliko predsjednika i Napoleonovoj unuci. 4691 svodova na groblju ukrašavaju i 94 nacionalna povijesna spomenika, koji zajedno čine gotičku mikro-vedutu anđela, križeva i kupola.

6. Nogomet! Bili fanovi ili ne ove igre koja je u Argentini odmah nakon religije, morate otići na bar jednu utakmicu. Ako se nađete u doba kada se igra vječni derbi Boca - River tim bolje! U Argentini nogometaši vrijede za zemaljske bogove, a navijanje na utakmicama je nevjerojatno i to bez obzira bio to protivnik iz druge lige ili s vrha tablce. Video će vam sve objasniti.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju