1. Nemojte očekivati da ćete u pubu dočekati rane jutarnje sate!

Iako poznat po odličnim pubovima, Dublin bi vas mogao i razočarati. Većina pubova tijekom tjedna svoja vrata zatvara prije ponoći (oko 11:30), dok se vikendom zatvara nešto kasnije (oko 1). Upravo zbog toga, naš savjet je da pronađete prijatelje, jer u Dublinu je poznato da se odlične zabave nakon ponoći organiziraju upravo po kućama. Nemojte zaboraviti kupiti piće u jednom od „off-licence“ dućana (ne, to nisu dućani bez dozvole za rad), i to prije 10:30!

2. Nemojte pokušati ući u rodnu kući Oscara Wildea!

Kuća pod brojem 21, ulice Westland Rownije muzej. Mislite da ćete tamo naći inspiraciju za svoju knjigu? Razmislite ponovno. Nema organiziranih tura, a jedino što možete vidjeti ako uđete unutra je hrpa studenata na njihovom satu jezika. Bliže ćete biti Oscaru Wildeu u Pulu ako sjednete 'kraj njega' u pubu kod Zlatnih vrata.

3. Nemojte Irca nazivati Britancem!
Znamo da znate, ali nije na odmet opet spomenuti! Nikada, ali baš nikada nemojte Ircu reći da je Britanac! Iako danas više Iraca živi u Britaniji nego na 'svom otoku' i velika većina irske ekonomije ovisi u Britaniji- Irci ne nikako ne vole biti zvani nikako nego Irci!

4. Nemojte očekivati da će sve prštati od tradicionalne Irske glazbe!

Očekivati tradicionalnu Irsku glazbu u Dublinu je kao gledanje rodea u New Yorku. Iako možete naletjeti na Irsku glazbu u Temple Baru ili u baru The Duke, više ćete sreće imati ako se zaputite na West Coast ili u unutrašnjost Irske. Ako ne uspijete pronaći dobro mjesto s tradicionalnom glazbom posjetite International Bar (Wicklow Street 23) gdje vas očekuje „open mic“ večeri poezije i glazbe na Engleskom, ali i Irskom jeziku.

5. Nemojte posjetiti St. Patrick's Day paradu!

Ne, ne i ne. Iako je to želja od puno turista koji posjećuju Dublin, moramo vas razočarati, no gužve su ogromne, ulice pune smeća i cijene su veće. Umjesto proslave St. Patrick's dana u Dublinu posjetite otok Achill gdje se održava St. Patrick's Day Pipe Band Festival.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju