Iako nam ova zima nije bila najhladnija, nismo imali snijega, a temperature su nerealno visoke za ovo vrijeme godine, to nas ne može zaustaviti da se zaputimo, inače pravu zimsku destinaciju, u obližnju nam Austriju gdje je sve više popularan odmor u srcu prirode, i to na farmama. Jeste li znali da možete rezervirati svoj odmor na nekoj od farmi gdje će vam društvo, nakon što se probudite, praviti neke od najslađih životinjskih vrsta – alpake.

Osim što možete spavati na takvim farmama, Austrija je razvila jedan sasvim drugačiji proizvod koji uključuje alpake. Tu su organizirane hiking ture s alpakama. U nastavku vam donosimo izdvojene treking aktivnosti koje uključuju alpake, a koje svaki ljubitelj životinja svakako barem jednom u životu treba iskusiti.

Salzburgland Alpacas u Adnetu kod Salzburga

Fantastično sveobuhvatno iskustvo s alpakama očekuje vas u Adnetu. Ovdje se organiziraju izleti na farmu, a dostupna je i degustacija lokalne rakije. Ako želite doživljaj podići na jednu novu razinu, s vlasnicima možete pričati i organizaciji rođendanskih proslava koje su ovdje jako popularne, posebce kad su gosti ova ljupka stvorenja. Organizirana tura će vas osim do alpaka dovesti i do Mamorwega (Mramornog puta) koji vas vodi pored vrlo impresivnih kamenoloma. Cijela turneja traje oko dva sata i košta 90 eura (za grupu). Više informacija potražite na www.salzburgland-alpakas.at.

Bergerhof Alpaca u Halleinu (Salzburg)

Farma Bergerhof Alpaca djeluje od 2012., a nudi posjete alpakama kroz organizirane izlete za djecu i odrasle. Ture se obično izvode u dolini Gollinger Bluntautal. Životinje i sudionici brzo se upoznaju, a zatim kreću u šetnju. Obilazak traje između dva i tri sata. Putovanje alpakom košta 29 eura po osobi. Posjet uključuje i zaustavljanje u drvenoj kolibi gdje na kraju možete roštiljati i podružiti se sa svojim prijateljima. Za dodatne informacije posjetite: www.bergerhof-alpaka.at.

Alpake iz Rottenberga u Feldkirchenu na Dunavu (Gornja Austrija)

Područje Mühlviertela posebno je popularno za sve ljubitelje alpaka koje jednostavno ne mogu dočekati da vas prate u šetnji. Nakon kratkog uvoda, prošećite se idiličnim, te ujedno i zaštićenim područjem u dolini Pesenbach, a zatim se zaputite u šumu na izlet. Ako posjećujete ovu farmu, imajte na umu da je za posjet potrebno minimalno sedam osoba. Cijela po odrasloj osobi je 15 eura, dok će djeca platiti 10 eura. Za dodatne informacije posjetite: www.alpakas-rottenberg.at.

Schöcklblick Alpacas u Kainbachu kod Graza (Štajerska)

Svega na sat i pol iz Zagreba nalazi se Schöcklblick u naselju Kainbach, gdhje možete odabrati jednu od ruta za pješačenje, ovisno o dostupnosti i veličini grupe. Prije svakog obilaska, postoji mogućnost da saznate više o alpakama i kako s njima postupati. Ako imate na raspolaganju manje vremena, sesija uvođenja može se smanjiti na 30 minuta što će vam dati kraći uvid u uzgoj alpaka. Ako se zapravo želite prošetati alpakama, tada ćete izdvojiti dva do tri sata za obilazak farme. Ovdje je dvosatni obilazak farme šumama i livadama baš pravi (grupna cijena: 75 eura za do četiri osobe) ili možete odabrati Schöckla turu koji traje četiri do pet sati (grupna cijena: 160 eura za do četiri osobe).

Spavanje s alpakama

Osim tura koje uključuju druženje s alpakama, u Austriji je moguće odabrati i smještaj na farmama koje nude nezaboravan doživljaj druženja s ovim divnim životinjama. Jedan od takvih objekata je i Cria Valley Alpacas u Stang bei Batzerndorfu u blizini Riegensburga gdje ćete za dva noćenja za dvije osobe izdvojiti svega 118 eura, a u cijenu je uključen i doručak. Više informacija možete potražiti na www.criavalleyalpacas.com.

Je li to zid morskih pasa? Rajski otok čije podmorje skriva prekrasnu tajnu Fakarava, Francuska Polinezija - 4 Fakarava, Francuska Polinezija - 5 Fakarava, Francuska Polinezija - 3 +1 Fakarava, Francuska Polinezija - 1

 


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju