Sigurni smo da ste barem jednom upoznali nekog tko je iz Venecije do Grčke išao brodom. Ako ništa, bilo je to za vrijeme srednjoškolskog maturalca. Priče koje smo čuli bile su uzbudljive, a posjet Veneciji i nekoj od Grčkih destinacija svakako je upotpunilo boravak i iskustvo putovanja.

Venecija, grad mostova

Grad Venecija nalazi se na sjeveroistoku Italije i leži na skupini od 118 otoka koji su odvojeni kanalima i povezani nizom mostova. Grad se nalazi u močvarnoj venecijanskoj laguni koja se proteže uz obalu, između ušća rijeka Po i Piave, a ime je dobio po drevnim Mlečanima koji su živjeli na tom području oko 10. stoljeća prije Krista. Grad, možda jedan od najpoznatijih na svijetu, poznat je po prekrasnoj arhitekturi, pogledu i umjetninama. Grad i laguna su, sasvim očekivano, proglašeni UNESCO -vom svjetskom baštinom. Poželite li ostati koji dan duže u Veneciji, možete iznajmiti i privatni otok. Zašto ne.

Patras, najpoznatiji lučki grad u Grčkoj

Grčki grad Patras nalazi se oko 215 km zapadno od glavnog grada Grčke, Atene, i regionalni je grad Zapadne Grčke na sjevernom Peloponezu. Posjetitelji grada trebali bi se uputiti u Aghiou Nikolaou, koja je najpoznatija gradska ulica, a samo je malo udaljena od Starog grada. Karakteriziraju ga popločane ulice obrubljene ljupkim neoklasicističkim dvorcima koji podsjećaju na slavnu prošlost grada. Popularno mjesto u gradu je srednjovjekovni dvorac izgrađen u drugom dijelu 6. stoljeća poslije Krista na mjestu antičke Akropole. Dvorac se sastoji od trokutastog vanjskog spoja koji je ojačan kulama i bedemima. Naravno, ako Patras nije vaše konačno odredište, iz njega lako možete skoknuti do Atene ili nekog od grčkih otoka u potragu za novim avanturama.

Trajekt Venecija – Patras

Trajektna ruta Venecija - Patras povezuje Italiju s Grčkom, a njome trenutno upravljaju dvije trajektne tvrtke. Usluga Minoan Lines vozi do jednom tjedno s trajanjem plovidbe oko 34 sata i 30 minuta, dok usluga Anek Superfast vozi dva puta tjedno u trajanju od 32 sata. Dakle, to je ukupno 3 polaska tjedno na ruti Venecija - Patras između Italije i Grčke. Cijena karte ovisi o kriterijima kao što su datum, broj osoba te putujete li s automobilom ili samo kao pješaci, a cijena kreće od oko 400 eura za dvije osobe. U ovoj ćete cijeni dobiti samo sjedalo, pa će vam osjećaj biti kao da ste na avionu, ne na brodu.

Zašto ne krstarenje?

Ako želite malo bolji tretman na brodu, iskoristiti vrijeme plovidbe na najbolji mogući način, zašto ne odabrati krstarenje? Naime, nekoliko kompanija pruža nezaboravne avanture s polaskom iz Italije, a koje uključuju razgledavanje i stajanje u Grčkoj, pa i susjednoj Turskoj.

Doživite Grčku prirodu i kulturu na luksuznom krstarenju od Venecije do Grčke. Isplovljujući iz Venecije na jednom od modernih brodova, imat ćete dovoljno vremena za uživanje u svim sadržajima na brodu, od brčkanja u bazenu do gurmanske internacionalne gastronomije s potpisom kuhara s Michelinovom zvjezdicom. Istražite svjetski poznate ruševine, poput Partenona u Ateni i Olimpije u Katakolonu. Doživite fascinantnu lokalnu kulturu i prepustite se ukusnoj grčkoj kuhinji. Krstarenje od Venecije do Grčke nudi savršenu mješavinu suncem obasjanih obala, drevnih čuda i moderne zabave.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju