"U svom fotografskom istraživanju Bosne i Hercegovine došao sam do informacija o postojanju mističnog ilirskog grada Daorsona, smještenog u neposrednoj blizini Stoca. Nakon što sam prvi put došao na lokalitet Daorsona, ostao sam, blago rečeno, fasciniran ljepotom i snagom toga nevjerojatnog grada, odnosno njegovih ostataka", kaže fotograf Boris Trogrančić, koji je precizno planirao put kako bi objektivom zabilježio zalazak sunca.

"Budući da sam precizno planirao put i vrijeme dolaska, cjelokupni dojam uveličao je nevjerojatan zalazak sunca, koji je na ovom mjestu veličanstvena pojava. Siguran sam da ću još puno puta posjetiti ovo čarobno mjesto", otkriva Boris.

Daorson - 12 Daorson - 12 (Foto: Boris Trogrančić)

Osim fotografija drevnoga grada opasanog kamenim bedemima možete baciti oko i na video. Od Metkovića ili Mostara do Daorsona treba manje od sat vremena vožnje, a iz Dubrovnika će vam trebati oko dva sata.

Odvede li vas put u taj kraj, osim u povijesnim znamenitostima možete uživati i u predivnoj prirodi. Uz brojne rukavce i slapove modre lijepe Bregave, osim Daorsona možete istražiti i prapovijesne crteže u pećini Badanj, rimske mozaike, srednjovjekovne nekropole i druge lokalitete vrijedne pozornosti. A dotad, bacite pogled i na video Borisa Trogrančića. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju