Uistinu neobična atrakcija pronašla je svoje mjesto pod suncem u belgijskom gradiću Borgloon, udaljenom sat vremena od Bruxellesa.

Možda biste pomislili da nema potrebe obilaziti još koju crkvu kada većina zapadnoeuropskih gradova ima desetke njih u samom centru, no ovu ćete htjeti vidjeti – ako možete.

Naime, riječ je o crkvi koja funkcionira kao umjetnička instalacija. Izgrađena od čelika poslaganog u međusobno udaljene linije, ova crkva zapravo je – prozirna.

Izdaleka izgleda kao obična seoska crkva, no kako se približavate, shvaćate da njezini dijelovi jednostavno nestaju.

Kroz nju uvijek možete vidjeti okoliš koji ju okružuje, a zbog prekrasnog vizualnog efekta u dodiru sa sunčevim zrakama, savjetuje se da ju posjetite pred zalazak sunca.

Ovisno o vremenu i poziciji s koje je gledate, možete ju vidjeti gotovo u cijelosti, ili samo u tragovima kada se potpuno stopi s okolišem.

Naročito je lijepa unutrašnjost, kada podignete pogled prema njezinu tornju koji iz te pozicije izgleda kao optička iluzija.

Sad kad znamo za nju i želimo ju posjetiti, valjalo bi znati i njezino ime: Čitaj između redova. Ne, ovo nije uputa, već njezino pravo ime. Zgodno, zar ne?

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju