Alpe su nezaobilazno mjesto za ljubitelje planina i planinskih pogleda. Posjetitelji iz cijelog svijeta dolaze uživati u alpskim krajolicima tijekom cijele godine, bilo da planinare, šeću ili skijaju.

Koji god dio Alpa da izaberete posjetiti nećete pogriješiti, a ovo su neke od najčarobnijih alpskih destinacija…

Zermatt, Švicarska

Švicarske Alpe jedne su od najposjećenijih, bilo kao luksuzna skijaška destinacija ili mjesto za prekrasne ljetne šetnje.

U samom središtu grada Zermatta nalazi se slavna ulica Bahnhofstrasse prepuna kafića, restorana i dućana koji su tijekom studenog i prosinca posebno uređeni.

Fer-A-Cheval, Francuska

Mont Blanc je najviši vrh Alpa, te ga putnici iz cijelog svijeta dolaze posjetiti ili barem vidjeti izdaleka. Nakon dolaska u Chamonix, žičara Aiguille du Midi pravi je izbor za hvatanje predivnih pogleda. Posebno je lijepo i selo Sixt a do njega se dolazi stazom kroz dolinu koja pruža pogled na vodopade i oštre stijene.

Aletsch glečer, Švicarska

Ovaj glečer je pod zaštitom UNESCO-a, predstavlja izuzetno važan ekosustav u dolini Rhone, a ujedno je i jedno od najpoznatijih i najposjećenijih alpskih destinacija zbog svojih prekrasnih cvjetnih livada, ledenjačkih jezera i borovih šuma.

Lech, Austrija

Za ljubitelje zimskih krajolika Austrija je nezaobilazna postaja a Lech je pravi austrijski dragulj. Ovo se selo nalazi visoko u brdima, turizam se uglavnom bazira na skijanju, a pogledi na okolne crnogorične šume zaista oduzimaju dah.

Cortina D'Ampezzo, Italija

Zaljubljenici u skijanje obožavaju Cortinu, jedno od najpopularnijih skijališta na svijetu. Taj je gradić simbol luksuza i nudi brojne sadržaje i za one koji ne uživaju u skijanju.

Bled, Slovenija

Julijske Alpe odlična su alternativa švicarskim, a iz Nacionalnog parka Triglav pucaju pogledi na Alpe i jezero Bohinj. Planina Vogel jedna je od najpopularnijih lokacija u Julijskim Alpama, a na njen vrh vodi žičara tako da ju mogu posjetiti baš svi.

Magični sjever Italije u bilo koje godišnje doba: Kraljica Dolomita koju treba upoznati Cortina D'Ampezzo - 1 Cortina D'Ampezzo - 2 Cortina D'Ampezzo - 3 +1 Cortina D'Ampezzo - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju