Odlazak u trgovinu, poštu ili kod frizera bez odjeće i obuće posjetiteljima naturističkog resorta na jugu Francuske definicija je opuštenog odmora. Cap d’Agde svjetski je poznato odmaralište koje ljeti okupi toliki broj gostiju da se pretvara u grad. Prije koronavirusa, u najboljim godinama Cap d’Agde narastao bi na otprilike 40 tisuća ljudi. Iako je u svojim počecima naturistički resort imao pristojnu reputaciju, u devedesetima je izgubio titulu mjesta za obiteljski odmor s djecom i postao poligonom za vježbanje seksualnih sloboda s istomišljenicima, ili kako bi književnik Michel Houellebecq rekao „društvenu seksualnu demokraciju“.

Dva kilometara finog pijeska raspoređenog na tri prostrane plažae nude dovoljno mjesta za sve, a povezane su biciklističkim stazama s kojih puca lijepi pogled na more i vulkanske stijene. Ljubitelji ptica ondje će doći na svoje jer je Cap d’Agde dom oko 250 različitih vrsta. 

Cap d’Agde ima sve što gradu treba: banku, poštu, barove, trgovine s hranom, ali i odjećom, frizerske salone… I dok su službenici odjeveni, gostima je dopušteno hodati samo u vlastitoj koži gdje god požele. Na mjestu resorta još je krajem šezdesetih godina prošlog stoljeća postojao mali naturistički kamp koji se s vremenom pretvorio u popularno odredište Europljana koji ne žele biti sputani odjećom na ljetovanju. I dok dio posjetitelja uživa u povezanosti s prirodom, drugi se pak povezuju jedni s drugima.

Iako je Cap d’Agde popularan među swingerima, seks na javnom mjestu se kažnjava paprenim novčanim kaznama kako bi obje struje mogle egzistirati u miru. Za red i lijepo ponašanje brine se policija kako bi i obitelji s djecom, bake i djedovi mogli mirno odmarati bez uznemirujućih prizora. Obiteljski dijelovi resorta posebno su označeni da ne bi bilo zabune.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju