Odlazak u trgovinu, poštu ili kod frizera bez odjeće i obuće posjetiteljima naturističkog resorta na jugu Francuske definicija je opuštenog odmora. Cap d’Agde svjetski je poznato odmaralište koje ljeti okupi toliki broj gostiju da se pretvara u grad. Prije koronavirusa, u najboljim godinama Cap d’Agde narastao bi na otprilike 40 tisuća ljudi. Iako je u svojim počecima naturistički resort imao pristojnu reputaciju, u devedesetima je izgubio titulu mjesta za obiteljski odmor s djecom i postao poligonom za vježbanje seksualnih sloboda s istomišljenicima, ili kako bi književnik Michel Houellebecq rekao „društvenu seksualnu demokraciju“.

Dva kilometara finog pijeska raspoređenog na tri prostrane plažae nude dovoljno mjesta za sve, a povezane su biciklističkim stazama s kojih puca lijepi pogled na more i vulkanske stijene. Ljubitelji ptica ondje će doći na svoje jer je Cap d’Agde dom oko 250 različitih vrsta. 

Cap d’Agde ima sve što gradu treba: banku, poštu, barove, trgovine s hranom, ali i odjećom, frizerske salone… I dok su službenici odjeveni, gostima je dopušteno hodati samo u vlastitoj koži gdje god požele. Na mjestu resorta još je krajem šezdesetih godina prošlog stoljeća postojao mali naturistički kamp koji se s vremenom pretvorio u popularno odredište Europljana koji ne žele biti sputani odjećom na ljetovanju. I dok dio posjetitelja uživa u povezanosti s prirodom, drugi se pak povezuju jedni s drugima.

Iako je Cap d’Agde popularan među swingerima, seks na javnom mjestu se kažnjava paprenim novčanim kaznama kako bi obje struje mogle egzistirati u miru. Za red i lijepo ponašanje brine se policija kako bi i obitelji s djecom, bake i djedovi mogli mirno odmarati bez uznemirujućih prizora. Obiteljski dijelovi resorta posebno su označeni da ne bi bilo zabune.

Skrivena plaža na mediteranskom raju za partijanere na koju otočani odu kad žele pobjeći od turista Plaža u uvali Cala d'en Serra, Ibiza, Španjolska - 3 Plaža u uvali Cala d'en Serra, Ibiza, Španjolska - 4 Plaža u uvali Cala d'en Serra, Ibiza, Španjolska - 1 +0 Plaža u uvali Cala d'en Serra, Ibiza, Španjolska - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju