Cotswolds je regija koja se prostire središnjom i jugozapadnom Engleskom, poznata po pitoresknim selima s uređenim cvjetnjacima, srednjovjekovnim crkvama i popločanim ulicama. Bourton on the Water, poznat i kao "Venecija Cotswoldsa" slovi za najljepše selo u čitavom kraju.

Poznat je po neobičnim kućicama i kamenim mostovima koji spajaju obale rijeke Windrush koja teče njegovim središtem. Na svakom koraku izbija šarm stare Engleske, a čitavo selo izgleda kao scenografija za povijesni film.

Osim pet mostova po kojima je možda i najpoznatiji, Bourton nudi puno više nego što biste očekivali od sela te veličine. Šarene trgovine, restorani i umjetničke galerije svjedoče da se radi o popularnom vikend-odredištu u koje ljudi iz Londona ili Birminghama bježe za vikend kako bi se odmorili u prekrasnoj prirodi i opuštenoj atmosferi.

Iza puba The Old New Inn možete razgledati mini-model sela Bourton, park Birdland i vrtove na Rissington Roadu, na High Streetu pogledajte izložbu modela željeznice Bourton, posjetite parfumeriju Cotswold u ulici Victoria, a klasične automobile, rijetka vozila i automobilske suvenire razgledajte u Muzeju automobila Cotswold i Zbirci igračaka u Starom mlinu u ulici Sherbourne.

Cotswold Motoring Museum ima sedam jedinstvenih galerija u kojima se nalazi kolekcija starinskih automobila, fascinantna kolekcija igračaka, a u ovom se muzeju nalazi i nekad vrlo popularni auto Brum koji je imao i svoju TV seriju.

I priroda koja okružuje selo jednako je ljupka. Kružna staza vodi od Bourtona do Lower Slaughtera, a putem se redaju sjajni stari pubovi maštovitih imena. U Bourtonu se nalazi i Hartwells Cotswold Cycle Hire gdje možete unajmiti bicikle, prikolice i sve što vam treba za obilazak brežuljaka na dva kotača. Ali možda najbolji način za obilazak okolice je na konjima, ipak ste u Engleskoj.

Lansdowne i High Street najpoznatije su ulice u Bourtonu koje prate rijeku Windrush kroz selo i vode vas do brojnih autentičnih restorana i pubova. Ovdje se pije čaj s vrhnjem, pa ga morate kušati, a u The Mousetrap Innu kušajte i nešto konkretnije – ovo je najbolji pub u selu, a uz odličnu domaću hranu, morate doživjeti i pravi pub iz 19. stoljeća. Selo ima i vlastitu craft pivovaru Hawkstone koja kuha odlično pivo s lokalnim hmeljem i žitaricama.

Ponuda smještaja je bogata, a najljepše kod spavanja u starom engleskom selu je, osim zvuka rječice, pjeva ptica i šarenila cvijeća koje ćete prvo ujutro ugledati kroz prozor – vrući engleski doručak kojim ćete započeti dan.

Jeste li ih prekrižili s popisa? Londonske atrakcije koje je šteta propustiti London - 1 London - 2 London - 3 +1 London - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju