Za BlaBlaCar, tj. putovanje autom gdje troškove dijelite s ljudima kojima treba prijevoz na istoj relaciji kao i vama, vjerojatno ste već čuli, a neki od vas sigurno su ga i koristili. E, pa, nakon BlaBlaCara, pojavio se i BlaBlaBus, novi način za brže kretanje Europom!

BlaBlaBus su, naravno, pokrenuli i isti ljudi zaslužni za BlaBlaCar. Naime, nakon sjajnih iskustva, ali nedvojbeno i profita koji im je BlaBlaCar donio u prošlih 12 godina, odlučili su ići na proširenje mreže s niskobudžetnim autobusima.

„BlaBlaBus omogućava putnicima pronalaženje putovanja koje im najbolje odgovara“ – izjavio je Nicolas Brusson, suosnivač kompanije. Cilj je naravno, s vremenom povećavati mrežu te se širiti na što veći broj zemalja.

Zasad autobusi prometuju kroz velike francuske, njemačke i talijanske gradove, na njih se također možete ukrcati i u Belgiji, Nizozemskoj, Portugalu, Luksemburgu, Švicarskoj, Velikoj Britaniji, ali i u marokanskom Tangeru

Karte su, naravno, povoljne, kreću se od 5 eura naviše, ali isto tako, bitno je i vrijeme kupovine. Za prtljagu se također ne trebate previše brinuti jer sa sobom možete ponijeti 2 veća kufera i manju torbu, a autobusi su naravno – novi i moderni. Wi-Fi i utičnice svuda su oko vas, pa ako vam je vožnja i dosadna, možete je skratiti bezbrižno surfajući prostranstvima interneta.

Ako se spremate iskušati ovaj novi način prijevoza, preporučujemo da zavirite na službenu stranicu, gdje ćete saznati sve potrebne informacije o BlaBlaBusu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju