Nanese li vas put u Škotsku, možete se zaputiti na stotinjak kilometara dugačku biciklističku turu koja prolazi kroz mirne i puste seoske ceste, pitoreskne dvorce i prirodne rezervate.

Tura popularnog naziva Whisky and Burns Cycling Tour traje tri dana a zamišljena je tako da turisti nauče ponešto i o viskiju, lokalnoj kuhinji, povijesti i kulturi jugozapadne Škotske. Započinje u morskom gradu Pawfoot a obuhvaća i posjet destileriji Annandale, razgledavanje dvorca Caerlaverock u sklopu kojeg se nalazi i park prirode, vožnju kroz gradić Dumfries poznat po tržnici i kao grad pjesnika Roberta Burnsa.

Jedna od postaja je i misteriozni kameni krug „12 apostola“, dvorci Morton i Drumlaring i škotsko selo na najvišoj nadmorskoj visini Wanlockhead u kojem se, prigodno, nalazi i najviši škotski pub. Tura je pristupačna i za turiste slabije tjelesne kondicije, a jedino je posjet Wanlockheadu fizički zahtjevniji.

Organizator je mala obiteljska tvrtka Galloways Cycling Company a ova je tura nedavno proglašena kao „najbolje outdoor iskustvo zapadne Škotske“ od strane turističkog odbora.

Cijena kreće od otprilike 3 i pol tisuće kuna a uključuje kvalitetan smještaj, doručak i prijevoz prtljage. Ukoliko nemate sa sobom svoj bicikl, moguće ga je unajmiti za oko 150 kuna po danu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju