Kako je objavio portal thetravel.com, prosječan turist najviše novaca potroši za vrijeme odmora u Australiji. Definitivno, zemlja je dosta i inače skupa, a s obzirom na udaljenost od ostatka svijeta, sasvim je logično ni da letovi nisu baš povoljni.

Ipak, u „Land Down Under“ svakako se isplati, jer neke stvari na koje ćete tamo naići, nemoguće je naći u drugim zemljama. Istraživanje Velikog koraljnog grebena, promatranje klokana, druženje s koalama ili obilazak nekog od nacionalnih parkova, samo su neke od zabavnih stvari koje možete raditi u ovoj zemlji.

Prema istraživanju objavljenom na sajtu globehunters.ca, turisti potroše najviše novca upravo u ovoj zemlji. Informacije se obrađuju na način da se skupljaju od Svjetske turističke zajednice a zatim se računa potrošnja turista u zemljama. Globehunters je naglasio kako je riječ samo o procjeni, unaprijed se ogradivši od mogućih netočnosti.

No bilo kako bilo, Australija je na listi prva, te ispadne da prosječni turist za vrijeme boravka ovdje potroši gotovo 32 tisuće kuna. Nakon nje slijedi Luksemburg, iz kojeg se turist vrati lakši za 27 tisuća kuna, a „broncu“, za nas i pomalo iznenađujuće, uzima Libanon, iz kojeg se turist vrati siromašniji za 25 „Starčevića“.

Prema istom istraživanju, Lijepa Naša zauzela je ukupno 67. mjesto, te prema dostupnim podacima, kod nas svaki turist u prosjeku potroši oko 4 i pol tisuće kuna.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju