Nekada je odabir imena za dijete bio lak posao – postojao je određen broj imena „u opticaju“, a često su se imena davala po imenima djeda, bake, bliskih ljudi… Danas je ideja bezbroj i svatko se trudi osmisliti baš ono najljepše i najbolje za svoje malo sunce. E, pa, baš država koja ima sunce u zastavi odlučila je zaustaviti tu praksu zbog jedne neobične pojave.

Točnije, riječ je o argentinskom gradu zvanom Rosario. Rosario je rodno mjesto legendarnog nogometaša Lionela Messija koji je, premda odselio u Španjolsku s tek 13 godina, ostatak života ponosno naglašavao svoje argentinske korijene i ljubav prema rodnom gradu.

Kako je Argentina ponosna zemlja nogometa, bilo je i za očekivati da su stanovnici Rosaria ponosni što je slavni Messi njihov zemljak. No, ta ljubav je otišla korak dalje kada je jedan stanovnik odlučio nazvati svog sina ni pet ni šest već – Messi. Kakav pritisak na dijete! Ali nije samo to bio problem.

Kako bi izbjegli potencijalni kaos i situaciju u kojoj će stotine Messija trčati gradskim ulicama, lokalne vlasti odlučile su zabraniti upotrebu prezimena Messi kao vlastitog imena za djecu. Nisu ponudili nekakav konkretan razlog (iako je svima jasno o čemu se radi), već su rekli kako je nedopustivo koristiti nečije prezime kao nečije ime.

Dobijete li dijete u Rosariju, morat ćete smisliti neko drugo ime. Možda Lionel? Sigurno ne biste bili prvi, a nećete biti ni zadnji…

U zemlji tanga i šarenila: 10 zanimljivosti o Buenos Airesu Buenos Aires Buenos Aires - 1 Buenos Aires - 3 +5 Buenos Aires - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju