Europa je prepuna neobičnih i otkačenih mjesta za turiste koji se žele maksimalno povezati s „Majkom Zemljom“. Ukoliko želite pomaknuti granice vlastitog komfora i doživjeti nešto potpuno novo i neočekivano, ovo su mjesta za vas!

Luksuzna vila podno Etne

Villa Neri Resort & Spa obiteljski je hotel koji generacijama izaziva prirodu. 24 luksuzne vile nalaze se u podnožju aktivnog vulkana Etna. Dovoljno su blizu da iz njih puca pogled na vulkan, a dovoljno daleko da se u njima osjećate koliko toliko sigurno. Uz restoran i spa možete uživati u izvrsnim vinima i maslinama koje se uzgajaju u okolici.

 Povijesni rudnik srebra u Švedskoj

Sala Silvergruva stari je rudnik srebra koji je zatvoren 1950 - ih godina i od tada poznato odredište za turiste koji uglavnom dolaze na vođene ture. Oni kojima to nije dovoljno mogu odsjesti u jedinstvenoj sobi koja se nalazi u samom rudniku, čak 300 metara ispod malog švedskog gradića.

 

 Geotermalni izvori u podnožju planine

U podnožju planine Reykjafell, samo 30 - ak kilometara od Reykyavika smjestio se Frost and Fire Hotel. Izgrađen je pokraj brojnih geotermalnih izvora koji su dio hotelske spa zone a gosti mogu uživati i u hrani pripremljenoj na pari iz izvora. 

Podvodni hotel u Švedskoj

Umjetnik Mikael Genberg konstruirao je Utter Inn Hotel u kojem se sobe nalaze 3 metra ispod površine jezera a zidove čine velike staklene stijene pa gosti hotela spavaju okruženi brojnim ribama i drugim životinjama koje žive u jezeru.

Ledena palača izgrađena na zaleđenom jezeru

Hotel je otvoren 2005. godine na jezeru Balea u Rumunjskoj. Posjetitelji mogu uživati u ledenim sobama i igluima koji se nalaze na zaleđenom jezeru a osim debelih deka zagrijati se mogu i ispijajući pjenušac u ledenom baru.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju