Jedna od najpoznatijih tvrtki za najam nekretnina, Airbnb, osigurala je fond od 70 milijuna kuna kojima će nagraditi sto kreativnih sretnika, prilikom čega će svakom pripasti 700 tisuća kuna! Nažalost, stanovnici Lijepe Naše se ne mogu natjecati, ali u "igru" ulaze: Australija, Austrija, Belgija, Kanada, Čile, Kostarika, Danska, Francuska, Njemačka, Indija, Irska, Italija, Japan, Malezija, Meksiko, Nizozemska, Novi Zeland, Norveška, Portugal, Filipini, Južnoafrička Republika, Južna Koreja, Španjolska, Švedska, Švicarska, Tajvan, Tajland, UK, SAD (uključujući Portoriko). Stanovnici koji nisu iz jedne od ovih država, nažalost ne ispunjavaju uvjete za sudjelovanje u natjecanju.

Airbnb je u zadnje vrijeme počeo uvoditi brojne novitete. Tako nas je nedavno oduševila mogućnost filtriranja nekretnina, pa je smještaj u divovskoj kući u obliku školjke ili u kući na liticama pronaći lakše nego ikad. Da, jer možete pretraživati dvorce, vjetrenjače, brodove, otoke… A sada tvrtka nudi i prilično lijepu svotu novca ljudima koji žele stvoriti svoje kreativne građevine.

Airbnb OMG (ilustracija) - 1 Airbnb OMG (ilustracija) - 1

Paušalni iznos od 700 tisuća kuna itekako može pomoći sretnicima u stvaranju najmaštovitijeg doma kojeg možete zamisliti. Jedino, taj dom mora stvarno biti kreativan, jer je uvjet da se uklopi u filter „OMG“ na Airbnb tražilici.

A koliko domaćini mogu zaraditi? Naravno, ono ovisi o brojnim faktorima, ali iz tvrtke kažu kako je prosječni prihod po iznajmljivaču oko 95 tisuća kuna godišnje. Ipak, najam nekog ludog kreativnog doma, sigurno može donijeti i više od toga.

Korisni filter: Inovacija Airbnbja s kojom ćete za tren pronaći čudesno mjesto za odmor Airbnb otoci - 1 Airbnb otoci - 2 Airbnb otoci - 3 +1 Airbnb otoci - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju