Popis načina na koji možete proslaviti Božić 2023. godine prilično je dugačak, a na njega možete dodati još jednu novu ideju. Od svih gradova s veličanstvenim božićnim ugođajem do blagdanskih odredišta koja su u trendu ove zime, izbora je i više no dovoljno. Ali prije nego što rezervirate gradski odmor u Beču ili se pak odlučite za topli Cancun, poslušajte i ovu mogućnost...

Airbnb, svjetski poznata stranica za najam stanova i kuća za odmor nudi mogućnost uživanja u pravoj kući Djeda Božićnjaka u dalekoj u finskoj Laponiji od ponedjeljka 11. prosinca. Najbolji dio? Besplatno je - postoji samo jedna mala kvaka. Gosti koji su dovoljno sretni da ovdje završe mogu očekivati da će zasukati rukave i baviti se pismima.

Ali ne brinite - nakon svih pražnjenja poštanskih sandučića i udaranja pečata na pisma, gosti će se počastiti krepkim finskim jelima, vožnjom motornim sanjkama, izletom gdje će moći vidjeti polarnu svjetlost, pa čak i parnom seansom u sauni. Nije loša nagrada za malo pomoći prilikom pisanja pisama, zar ne?

Koliba Djeda Božićnjaka u Laponiji - 1 Koliba Djeda Božićnjaka u Laponiji - 1 (Foto: Airbnb)

Ne samo da će gosti moći spavati u kolibi Djeda Božićnjaka, već će moći i zaviriti iza kulisa njegove službene svjetske pošte tijekom najživljeg doba godine. Gosti će provesti svoje tri noći u kolibi Djeda Božićnjaka, s uključenim doručkom i večerom, a čak će dobiti i besplatne povratne letove za Heathrow, odakle let polazi. Da, ako vas izaberu – let do Londona ćete morati financirati sami.

U svakom slučaju, sva pravila i pitanja „kako doći do ovog iskustva“ nalaze se na sljedećoj poveznici. Tu je pojašnjeno što i kad trebate napraviti, tako da, možemo vam samo poželjeti sreću i nadati se kako ćete upravo vi biti jedni od sretnika koje će put nanijeti u daleku Finsku.

Priča o omiljenom kolaču bez kojeg je Božić u Italiji nezamisliv Panettone - 1 Panettone - 2 Panettone - 3 +1 Panettone - 4

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju