U Ateni ćete pronaći mnoge starinske restorane koji kao da su „stali“ u vremenu ali i one moderne koji donose inovativne ideje na gastro scenu. U vrijeme ručka prošećite ulicom Karori u staroj četvrti Psiri do restorana Feyrouz koji vodi obitelj kuhara i glazbenika koji vuku korijene iz Libanona, Istanbula i Cipra te serviraju izvrsnu mediteransku hranu. Večeru pojedite u restoranu Kottarou, u podzemnoj taverni iz 1885. gdje se poslužuju tradicionalna jela.

Noćni život

Žamor iz Communitisma čuje se i prije nego ugledate ovo zdanje poput labirinta puno umjetničkih instalacija. Iako izgleda kao da bi se moglo srušiti svaki čas, vlasnici ga malo po malo restauriraju. Ovdje se održavaju neka od najzanimljivijih alternativnih događanja u gradu poput tehno partija, umjetničkih izložbi i političkih diskusija.

Priroda

Poželite li se malo maknuti iz gradske vreve, popnite se na 1000 metara visoku planinu Hymettus s koje puca savršen pogled na cijeli grad. Izvrsna je za planinare i bicikliste i sve zaljubljenike u nevjerojatan zalazak sunca.

Četvrt poznatih

Jedan od najzanimljivijih kvartova zasigurno je Kypseli. Ta je četvrt u 50 - tim godinama bila među najekskluzivnijima u gradu i zvijezde poput Franka Sinatre odsjedale bi tamo kada bi posjetile Atenu. Nakon toga jedno je vrijeme bila manje popularna ali su ju od propasti spasili novi stanovnici te je danas jedna od najraznovrsnijih i najuzbudljivijih u gradu.

Smještaj

Monsieur Didot primjer je kako se može urediti i obnoviti neoklasicistička zgrada. Ovaj boutique hotel posveta je francuskom umjetniku Ambroiseu Didotu i ako tražite savršeno mjesto za napisati vlastito remek - djelo, ne morate tražiti dalje.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju