Hvata vas jesenska nostalgija, umorni ste, treba vam punjenje baterija i odmak od svega? Ma barem nakratko, mislite. Također bi vam dobro došlo hvatanje toplijih sunčanih zraka i osvježenje morskim zrakom? Odlično, i nas iste brige more, pa smo baš došli do ideje da bismo mogli skočiti do Krka. Evo zašto.

Odlična destinacija s jako dobrom prometnom povezanošću

Prednost Krka njegova je odlična prometna povezanost. Povezan je zračnim, kopnenim i morskim putem. U blizini se nalaze odlične destinacije za istraživanje: Crikvenica, Rijeka i Opatija samo su neke od njih. Također, nije ni predaleko Gorski kotar, pa možete u izlet na planine. Krk je odlično mjesto želite li što više područja istražiti i doživjeti pravi mini izlet u spoju mora, kopna i planina.

Zanimljive jesenske manifestacije i događaji

Kad bismo samo znali kakve sve zanimljive događaje pripremaju vrijedne udruge i turističke zajednice gradova i mjesta na Krku, ne bismo se nikad dvoumili trebamo li posjetiti Krk u ovim jesenskim mjesecima. Osvježenje morskim zrakom samo je šlag na tortu. Neki od tih zanimljivih događaja jesu manifestacija Volim jesen u Omišlju i Trail u Malinskoj. Ostale događaje pratite na Facebooku na službenoj stranici otoka Krka na.

Turističke atrakcije koje uvijek vrijedi posjetiti

Ne moramo posebno spominjati bogatu povijesno-kulturnu baštinu ovoga otoka o kojoj svjedoči gotovo svako veće mjesto u koje ćete stići. Naravno, nikako ne zaboravite posjetiti Baščansku ploču i saznati više o nekadašnjem životu otočana. Od ostalih atrakcija izdvajamo špilju Biserujku i Akvarij Baška. Želite li pak doživjeti Krk iz ptičje perspektive i doživjeti malo adrenalina, preporučujemo posjet Ziplineu Edison smještenom na prijevoju Treskavac.

Biser kvarnerskog zaljeva

Otok Krk dobitnik je brojnih priznanja i nagrada, a prije samo nekoliko dana osvojio je nagradu Swiss Tourism Awards 2019. za izvornost u turizmu, u segmentu održivog turizma, očuvanja i isticanja prirodnih i kulturnih bogatstva destinacije, poticanje konkurentnosti i kvalitete. Nagradu je primila Turistička zajednica otoka Krka. Ovo je samo pokazatelj da je Krk prepoznat kao odlična turistička destinacija, što je rezultat marljivog rada i bogate turističke ponude.

Pristupačnije cijene

Već i vrapci na grani znaju da se najpovoljnije isplati na more ići upravo na jesen jer su cijene pristupačnije. Iako nećete moći uživati baš u kupanju na moru, ipak možete uživati u svježem morskom zraku i u šetnjama uz more, a vaša će vam pluća biti zahvalna. Dokazano je da sam pogled na more smiruje čovjeka, stoga ne žalite za kupanjem. Ako nikako ne možete prežaliti kupanje, opustite se u wellness-kutku hotela Kanajt u naselju Punat. Trenutačno imaju povoljnu ponudu za dva dana i dvije osobe s doručkom, pa slobodno bacite oko. Isplanirajte svoj vikend-bijeg već danas.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju