12. Dobar i kvalitetan šator:
Znate i sami kako je kvalitetna oprema, pa iako nešto skuplja - uvijek isplativija. Niste dovoljno bogati da biste kupovali jeftine stvari, mudro je rekao Gary Lineker, šalimo se... Kvalitetan šator ćete imati nekoliko godina i nećete se bojati da ne pokisnete ako padne kiša, niti da će ga vjetar odnijeti u drugu državu...

11. Vreća za spavanje:
Mogla bi vam biti od životne važnosti ako spavate na otvorenom u nekim hladnim mjestima kao što su vrhovi planina. Također, vodite račun o tome da vam u njoj ne smije biti vruće, ako ćete je usred ljeta koristiti na nekoj kupališnoj destinaciji.

10. Prijenosni štednjak:
Iako vam sigurno nije do kuhanja, ovaj će vam plinski mini štednjak pomoći da pripremite neko ukusno kuhano jelo na brzinu. Nakon tri dana, ni paštete više nisu nebo...

9. Najlonsko uže:
Znate da vam je uže uvijek potrebno, bilo da ćete raditi splav, ili ćete samo složiti štrik za sušenje veša!

8. Zviždaljka i signalno zrcalo:
Iako vjerujemo da neće, zamislite da vam se u šumi daleko od očiju - ipak nešto dogodi? U tom bi slučaju bili sretni kad bi imali ova dva pomagala koja bi vam mogla spasiti život.

7. Kompas s kartom:
Iako svi imamo GPS i Google Maps, dobro je imati i kompas za svaki slučaj. Ali s hrvatskim operaterima i signalima, jaooo... Uglavnom, iako ga vjerojatno nećete znati koristiti, sama pomisao da ga imate - budi nadu!

6. Svjetiljka:
Zamislite da vas Bušman, puma, ili napaljeni šišmiš napadnu usred noći! Svjetiljka bi vam sigurno osvjetlila put do prvog grma da se sakrijete! Ps. Nemojte ju ugasiti jednom kad pronađete sklonište.

5. Krema protiv sunca:
Iako želite dobiti malo boje, dobro da uvijek sa sobom imate kremu koja bi mogla, tj. koja će spriječiti da izgorite i zadobijete opekline opasne po život!

4. Kabanica:
Postoji velika vjerojatnost da ćete se imati negdje skloniti, ali postoji vjerojatnost da vas zadesi pljusak dok ste daleko od ičeg. Pa za svaki slučaj...

3. Pribor za prvu pomoć:

Bez ovog ne biste smjeli ni pomišljati na nikakav robinonski odmor, jer upravo vam je ovo nužno ako vam se nešto dogodi... Od flastera nadalje. Ubacite i koji kafetin u slučaju tuluma!

2. Hrana:
Iako vjerujemo da ste imali najbolje namjere sami uhvatiti pokojeg zeca ili fazana, za svaki slučaj ponesite koju konzervu mesnog doručka i sardina, da ne bi bilo...

1. Voda:

Ista stvar je s vodom! Iako ste čuli da ima izvora i da je voda koja teče po planini pitka, imajte dovoljne količine vode koja vam je potrebna barem za 24 sata unaprijed.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju