Ne treba ni govoriti kakvo je razočaranje kad posjetite neku svjetski poznatu znamenitost, a odete kompletno razočarani. To vam sigurno ostane kao loša uspomena, no kako donosi portal timeout.com, u jednom nedavnom istraživanju je analizirano ni manje ni više već 80 tisuća negativnih recenzija ostavljenih na Tripadvisoru, gdje se otkrilo koje su znamenitosti najviše razočarale turiste.

Na samom vrhu precijenjenih znamenitosti tako se našla holivudska staza slavnih. Realno, ona, ako stvari pojednostavimo, i jest samo „hrpa“ popločanog kamenja, a to mišljenje očito dijeli i dobar broj turista. Čak 20 posto recenzenata daje ovoj atrakciji tek jednu ili dvije zvjezdice, a glavni prigovor odnosi se na – čistoću.

Ipak, drugo mjesto, bar za nas, zauzeo je pomalo iznenađujuće Versailles. Slavna palača nadomak Pariza koja je slavljena nadaleko zbog svoje raskoši, kod recenzenata baš i ne kotira najbolje, a najčešće zamjerke su gužva, skupi ulaz i „jadno“ održavanje vrtova.

Treće mjesto i „bronca““ pripali su britanskom Stonehengeu, kojem se zamjera visoka cijena ulaznica, a kad dođu tamo, turisti obično budu razočarani jednostavnošću atrakcije. Također, očito su recenzenti prilično kritični prema Velikoj Britaniji, jer u prvih deset nalaze se čak tri britanske atrakcije.

Uglavnom, uz tri nabrojane i opisane, u top 10 razočaravajućih još su se našli i natpis „Hollywood“, Big Ben, Bijela kuća, Kosi toranj u Pisi, Empire State Building, Piramide u Gizi te Buckinghamska palača.


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju