Gdje god se okrenete na našoj prekrasnoj Zemlji naći ćete mjesta koja izgledaju kao iz priča. Nestvarne kreacije prirode najbolji su podsjetnik u kojoj ljepoti živimo i kako trebamo to očuvati kako bismo još dugo uživali u takvim prizorima kao i generacije poslije nas. Danas smo odabrali 10 mjesta koja su toliko lijepa da izgledaju kao da ih je netko nacrtao, a sva sreća već su zaštićena pa bez žurbe uživajte u našoj galeriji dok jednom ne odlučiti otići na sva ta prekrasna mjesta.

1. Lencois Maranheses, Brazil

Na sjevernoj obali Atlantika smjestilo se ovo nepregledno polje pješčanih dina. Kišno doba godine koje traje od svibnja do rujna posebno je lijepo jer se tada između dina formiraju kristalna jezerca koja krajolik čine više više čudesnim.

2. Corcovado, Kostarika

Ljubitelji divljine i prirode uživat će u ovoj tropskoj prašumi. Riječ je o biološki jednom od najraznolikijih mjesta na Zemlji i dom je pumama, jaguarima, krokodilima, kornjačama, ali ovdje žive i čak četiri vrste majmuna!

3. Volcanoes, Ruanda

Zamislite da se šetate pokraj obitelji gorila. To je moguće u ovom nacionalnom parku koji je smješten oko dva sata vožnje od glavnog grada Kigalija. Samo mali broj turista dnevno smije ući u park tako da je ovaj izlet potrebno pomno isplanirati.

4. Banff, Kanada

Na granici između Alberte i Britanske Kolumbije nalazi se Banff, mjesto koje mnogi imaju u glavi kada si zamišljaju izgled raja. Smaragdna ledenjačka jezera Moraine i Louise i snijegom prekriveni planinski vrhovi čine ovaj nestvarno lijepi krajolik.

Zapamtite, u prirodi ostavite samo tragove svojih koraka! Pokupite smeće, čuvajte prirodu i budite odgovorni prema njoj!

5. Galapagos, Ekvador

Nacionalni park obuhvaća većinu otoka iz otočja Galapagos. Ovaj vulkanski arhipelag dom je raznovrsnim životinjama. Zbog miješanja triju pacifičkih struja ovdje ćete naći najraznovrsniji morski ekosustav na planetu. Zamislite samo da uživo vidite pingvine, divovske kornjače i morske lavove!

6. Torres Del Paine, Čile

Čileanska Patagonija poznata je po svojim granitnim planinama okruženim kristalno plavim jezerima. Zaljubljenici u aktivni odmor ovdje mogu voziti kajak, jahati konje, šetati zaleđenim jezerima i pecati.

7. Killarney, Irska

Prvi irski nacionalni park poznat je po krajolicima koji oduzimaju dah. Bilo da se odlučite provozati poznatom cestom The Ring of Kerney ili se odlučite za vožnju brodom kroz prekrasna jezera, ovo putovanje nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

8. Komodo, Indonezija

Komodo zmajevi zaista postoje i obitavaju u ovom nacionalnom parku u Indoneziji koji čini 29 vulkanskih otočića. Ovo je jedino mjesto na svijetu gdje ovi gigantski gušter žive u prirodi i slobodno hodaju po pješčanim plažama.

9. Karijini, Australija

U australskoj regiji Pilbara smjestio se veličinom drugi po redu nacionalni park u zemlji. Ponosi se divovskim klisurama i vodopadima koji završavaju u tirkiznim jezerima. Ljubitelji kampiranja ovdje mogu spavati ispod čistog i nezagađenog zvjezdanog neba.

10. Toubkai, Maroko

Na samo 50-tak kilometara od Marakeša, visoko u gorju Atlas, nalazi se ovaj nacionalni park koji posjetiteljima nudi pogled na nevjerojatan krajolik i pitoreskna berberska sela.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju