Goran Jović
, putopisac, fotograf te dobitnik nekoliko prestižnih međunarodnih nagrada za fotografiju nedavno se vratio s proputovanja Etiopijom, a sa svojim suputnikom Vedranom Vidakom, samo za emisiju Nove TV, ondje je zabilježio i istražio brojne zanimljivosti o tom dijelu svijeta.



Prvu reportažu
, nastalu na jugozapadu Etiopije uz granicu s Južnim Sudanom, gledatelji imaju priliku pogledati u četvrtak 11. svibnja. Saznat ćemo sve o tradiciji, običajima i svemu onom što Surma narod čini posebnim. ''Surma narod'' ujedno je i naziv prve putopisne reportaže, a serijal ćemo pratiti četvrtkom u IN magazinu.

> Fotograf i svjetski putnik: Goran je u Etiopiji pio krv, a na Tibetu istraživao život na 5 tisuća metara visine

Kako izgleda specifično ukrašavanje tijela stvaranjem ožiljaka i bojenjem, usna ploča po kojoj se mjeri ženina vrijednost/ljepota te razvučene ušne resice na kojima su ukrasne naušnice od čiste bronce, samo su neke od zanimljivih i intrigantnih činjenica o ovom narodu koje će nam dočarati prvi putopisni prilog.

Suradnik IN magazina Goran Jović u Etiopiji je razgovarao i s brojnim zanimljivim sugovornicima te uz brojne pripadnike plemena sigurno će biti zanimljivo pogledati i razgovor s Arbulom. On je jedan od pripadnika plemena koji su bili dio eksperimenta tj. dokumentarnog filma. Naime, osam pripadnika Surma plemena odvedeno je u Amsterdam i Madrid da bi zabilježili njihove reakcije na moderan svijet.



''Već sam dolazak u Dimmu, posljednje mjesto prije Kibbisha gdje obitava Surma narod, ostavio je dojam da se upuštamo u avanturu. Naoružani pripadnici Surma naroda i blizina Južnog Sudana gdje divlja građanski rat dovoljan su razlog da se putuje s oružanom pratnjom“, otkriva Goran te dodaje kako je upravo u Etiopiji doživio i neka nevjerojatna nova iskustva, poput ispijanja svježe krvi i lokalnog piva i to sve kako bi zaradio poštovanje i osigurao ležaj ispod vedrog neba. Što sve ne znamo o Surma narodu te kako izgleda vesela noć ispod etiopskog neba uz ples i pjesmu, imamo priliku saznati već u prvoj putopisnoj reportaži iz Etiopije u IN magazinu u četvrtak 11. svibnja.

Goranove fotografije možete pogledati na njegovom Instagram profilu. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju