Paintball je odličan ubojica stresa, pa se ovaj rekreacijski sport na otvorenom nameće kao odlična ideja kad se želite opustiti od svakodnevnih problema na aktivniji način. Za igranje paintballa potrebna vam je maska za lice koja štiti od udaraca, zaštitno odijelo, i paintball marker sa odgovarajućim streljivom.

Ako je suditi prema sve većem broju paintball timova u Lijepoj našoj, Hrvatska sve više voli ovaj rekreacijski sport kojeg igra 15 milijuna ljudi u 110 zemalja svijeta. Najbolji paintball igra se na ovim mjestima:

1. Paintball park Vrata, Fužine
Zabavni i paintball park 'Vrata' prostire se na oko 7.000 četvornih metara u istoimenom mjestu pokraj Fužina u Gorskom Kotaru. Riječ je o ograđenom šumskom i livadnom terenu sa zaklonima i dvije drvene kule gdje protivnički timovi pokušavaju nadmudriti jedni druge.

Standardni paket uključuje zaštitno odijelo, masku za lice, marker i 100 kuglica municije za što treba izdvojiti 80 kuna. Paket sa 200 kuglica stoji 120 kuna, 300 kuglica stoji 150 kuna, a 400 kuglica 180 kuna po osobi.



2. Paintball park Šervudska šuma, Pavučnjak 
Adrenalinski park Šervudska šuma prostire se na više od 10 hektara šuma na potezu Pavučnjak - Rakov Potok nedaleko od Zagreba, a obuhvaća sedam različitih terena. Posebnost ovog parka je i što igrate unaprijed dodijeljene uloge u zamišljenim bitkama.

Osnovni paket sa 100 kuglica i jednim satom igranja paintballa naplaćuje se 110 kuna, 200 kuglica i 2 sata paintballa s kompletnom opremom stoji 150 kuna, dok L, XL i XXL paket uključe tri sata igranja te korištenje 300, 400 i 500 kuglica za što treba izdvojiti 180 kn, 210 kuna i 240 kuna.

3. Banovo brdo, Baranja
Paintball klub Raptor Osijek organizira natjecanja u ovom rekreacijskom sportu podno Banovog Brda u baranjskom etno selu Karanac. Ova zelena oaza nalazi se otprilike 20 minuta od Osijeka, a natjecatelje izaziva s mnoštvom prirodnih zamki i prepreka.

Cijena sudjelovanja ovisi o broju kuglica koje planirate ispaliti među članovima nekoga tima. Oprema sa 100 kuglica stoji 100 kuna po osobi, 200 kuglica može se kupiti po 130 kuna, 300 kuglica stoji 150 kuna, a 500 kuglica 200 kuna.



4. Adrenalin park Crikvenica
Paintball se može igrati i na Kvarneru. Paintball park smjestio se u sklopu Adrenalin parka, u ulici Milovana Muževića u Crikvenici. Za osnovni paket na bazi 100 kuglica treba izdvojiti 80 kuna, a cijena ovisno o količini municije doseže do 270 kuna za multy paket kompletne opreme s 500 kuglica.

5. Paintball Salona, Split
Naselje Mravince na južnim padinama planine Mosor nazivaju 'balkonom' Splita. Ovo zeleno utočište udaljeno je tek 10 kilometara od dalmatinskog centra, a predstavlja odličan poligon za igranje paintballa. Paintball klub Salona iz Splita ima desetogodišnju tradiciju u organizaciji ovog ekstremnog rekreacijskog sporta, za koji u posljednje vrijeme postaje zainteresirano sve više žena, ali i tinejdžera.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju