Tko god pomisli na međimurski kraj, prva asocijacija zasigurno će mu biti dobra kapljica vina i pogledi na zlatne brežuljke ukrašene nizovima vinove loze. No, Terme Sveti Martin pobrinule su se da priča ovoga kraja ne stane samo na tome. Osim što možete pijuckati vino u više od 30 vinskih kuća, kušati domaću hranu, biciklirati po više od 750 km biciklističke staze, kupati se u ljekovitoj mineralnoj vodi i okušati u adrenalinskim aktivnostima koje Međimurje nudi, od sada u Termama Sveti Marin možete posjetiti i prvo IQCURE odmaralište u svijetu.

IQCURE® je medicinsko-turistički koncept pod zajedničkim nazivom HEALTHNESS koji je jedinstven u svijetu, a objedinjuje odmor, zdravlje i wellness. Zdravstveni centar nalazi se u sklopu hotela Spa Golfer u Termama Sveti Martin pa tako nakon ručka možete zaleći u opuštajuću sobu u kojoj će vam liječnik skenirati tijelo naizgled zanimljivim aparatom i u manje od 45 minuta ustupiti sliku psihofizičkog zdravlja.

IQCURE® SCAN vrhunska je kombinacija skenera koji se upotrebljava u preventivnim i rehabilitacijskim programima, koji na temelju medicinske tehnologije i referentnih baza podataka skenira tijelo kako bi se dobila što jasnija slika o psihofizičkom zdravlju. Sam sustav ne liječi bolest i ne koristi se kao dijagnostički aparat u klasičnoj medicini, nego radi na principu prevencije i sprečavanja razvoja bolesti. Program uključuje osobne konzultacije, terapeutske programe, analizu i dijagnozu, program prehrane, medicinski fitness i wellness i spa-doživljaj.

Ovaj medicinski koncept posebno zanimljivim čine futuristički medicinski uređaji poput kade koja rekuperira tijelo oponašajući frekvencije sunčeve svjetlosti, ljekoviti bazen koji terapijom zvučnim valovima masira bazalnu membranu kože, pruža aromaterapiju te terapiju svijetlom i bojama. Ovisno o rezultatima skenera postoji ležaj u kojeg posjetitelje zamotaju u različite pakunge u koje se stavljaju određene supstance. A tu je i uređaj koji smanjuje stres elektromagnetskom masažom. Cijeli koncept pogledajte u videu.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju