Za gradnju prve europske fontane iz koje će se moći natočiti pivo najviše se zalaže načelnik općine Janko Kos, a podržala ga je i nacionalna turistička organizacija koja smatra da se radi o odličnoj ideji kako grad privući turiste, a istodobno i promicati domaće pivo.

Iako se neki protive ovakvom trošenju novca u općini s tek 20 tisuća stanovnika, u proračunu je za projekt već osigurano 170.000 eura, što je polovica od planiranog iznosa.

Predviđeno je da bi fontanu s pivom posjećivale turističke skupine i drugi posjetitelji koji bi za 6 eura kupili pravo da tri puta natoče po tri decilitra različitih vrsta slovenskog piva s hmeljom iz toga kraja.

Za točenje bi se trebala koristiti krigla s kodom, koju je dizajnirao poznati umjetnik Oskar Kogoj. Hrvati su, pak, imali prilike vidjeti kako izgleda savršena krigla za pivo

Direktorica općinske uprave Tanja Razboršek kazala je da su se za fontanu s pivom odlučili u konzultaciji s građanima, među kojima su proveli anketu o tome kako pojačati turistički profil i identitet lokalne sredine.

Ideja je 'posuđena' iz Rogaške Slatine gdje već postoji fontana iz koje posjetitelji tamošnjih hotela mogu besplatno natočiti mineralne vode različitih vrsta i temperatura. (HINA)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju