Već je tradicija da se za 1. svibnja s društvom odlazi u prirodu na roštilj ili negdje na grah. Ali zašto ove godine ne biste izašli malo van okvira i umjesto roštiljem, grahom i pivom počastili se dobrom dozom adrenalina. Istina, adrenalin vas neće nahraniti, ali će vam pomoći da se riješite onog nagomilanog kolesterola u žilama.

Mirabilandia je jedan od najvećih zabavnih parkova u Italiji, smješten tek nedaleko Ravenne. Riječ je o relativno novom zabavnom parku smještenom na obali Jadranskog mora. Godišnje ga posjeti preko 1,8 milijuna posjetitelja što ga čini drugim po veličini tematskim parkom u Italiji. Riječ je o obiteljskom zabavnom parku koji nudi za svakoga po nešto. Od Hrvatske se nalazi podjednako udaljen kao i poznatiji Gardaland, ali za istu cijenu ulaznica nudi puno više atrakcija i ostalih mogućnosti.

Ono po čemu se ovaj park ističe je činjenica što nisu zapostavili djecu te se u parku nalazi dosta sprava na kojima se mogu zabaviti i oni najmanji. Druga prednost parka je puno hlada. Ono što osnivači parka nisu htjeli učiniti je u potpunosti betonizirati površinu parka. I u tome su uspjeli. Cijeli park prepun je drveća i zelenih površina u kojima se roditelji mogu odmarati dok njihovi klinci uživaju na raznim aktivnostima.

Većina atrakcija u parku ima nekakve veze s vodom, stoga ni ne čudi činjenica što su posjetitelji većinom mokri. Čak postoji i jedan dio parka u kojem vam daju vodeni pištolj da gađate druge posjetitelje. Po nekoliko atrakcija park je poznat diljem svijeta. To su najveći panoramski kotač u kontinentalnoj Europi, Ispeed – urnebesna vožnja s ubrzanjem od 0 do 100 km/h za 2,2 sekunde i ulaskom u zavoj brzinom od 120 km/h. No to je samo manji dio atrakcija koje se nalaze u parku. Jedna od njih je prvi roller coaster u Europi koji je namijenjen za djecu od 3 godine. To je pravi pokazatelj da je park orijentiran na sve uzraste te da se u njemu mogu zabavljati i roditelji koji imaju malu djecu.

No nisu sve atrakcije orijentirane samo na sjedenje i jurnjavu po stazama. Velik dio ponude zahtjeva interakciju posjetitelja u kreiranju priča i njihovih završetaka. Jedna od njih je i 'put kroz ostatke post apokaliptičnog New Yorka' gdje dobivate laserske pištolje kojima morate gađati mete i skupljati bodove. Onaj s najviše bodova dobiva i nagrade.

Ako niste ljubitelj vožnji i nabijanja adrenalinom, ništa ne brinite jer i za vas ima ponuda koja se ne propušta. Tako možete uživati u gledanju nekih od mnogo akrobacijskih predstava. Jedna od njih je 'Grosso Guaio a Stunt City' u kojoj ćete vidjeti kaskaderske akrobacije u metalnim jurilicama.

Bilo kako bilo, zabavni park je dobra alternativa tradicionalnom grahu, sindikatskim govorancijama i roštiljanju uz rijeke. Ove godine učinite nešto novo i počastite sami sebe dobrom dozom adrenalina.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju