Ovih dana prijestolnica Bavarske postala je pivsko središte svijeta. Masa ljudi svakodnevno dolazi u München kako bi uživali u potocima piva, pečenim pilićima i kuhanim buncekima. Najveća pučka fešta na svijetu odvija se pod pomno ukrašenim šatorima i s raznolikim sadržajima, a svake godine ovdje se okrene preko šesti milijuna posjetitelja.

O bitnim činjenicama koje trebate znati o Oktoberfestu smo vam već pisali prije nekoliko dana. Sada je na red došlo da vas uputimo na to kako najbolje i najbrže doći do Münchena i dobro se zabaviti. Na izbor imate dvije ponude. Jedna bolja od druge.

Samoborčekom na Oktoberfest

Putnička agencija Samoborček u svoj ovogodišnji plan uvrstila je i Oktoberfest. Jednodnevni izlet do Münchena po cijeni od samo 275 kn. Na put prema veselju kreće se s Autobusnog kolodvora u Zagrebu. Noćnom vožnjom proći ćete kroz Sloveniju, Austriju i dobar dio Njemačke. Naravno na putu ćete imati nekoliko pauza. U München se dolazi u jutarnjim satima. Odmah po dolasku imat ćete slobodnog vremena za šetnju centrom grada. Nakon šetnje i kave na Marienplatu veselom ekipom produžit ćete do Terezijinih poljana na kojima se održava Oktoberfest. Uz velike pivske šatore tu vas čekaju i brojni štandovi koji nude hranu i piće, luna park ali i drugi sadržaji za cjelodnevnu zabavu. Cjelodnevna zabava za vas će trajati do 22.00 sata kada autobusom krećete natrag put Zagreba. Ne, nije rano jer se Oktoberfest zatvara samo sat vremena kasnije.

Pametno do Münchena sa Smart Travel agencijom

Smart Travel vas vodi do Münchena svojim ultra modernim autobusima. Isto tako kreće se s Autobusnog kolodvora u Zagrebu, noćnom vožnjom kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku. U pivski grad dolazite u jutarnjim satima kada će vas vodič uzeti 'pod ruku' i s osmjehom na licu ispričati vam kratku povijest grada. Usput imati ćete prilike razgledati grad i upoznati se s Gradskom vijećnicom i ostalim znamenitostima grada. Nakon razgledavanja i kave slijedi put prema najvećoj pivnici na otvorenom. Nakon dolaska imat ćete slobodno vrijeme za uživanje u brojnim atrakcijama i hektolitrima piva. Naša preporuka, jednom kada dobijete stol čvrsto ga držite jer na jedno mjesto dolazi 10 drugih posjetitelja.

Nekoliko zanimljivih činjenica za one neodlučne. Iako mnogi razmišljate o tome da automobilom krenete put Münchena razmislite i o tome da se tamo pije pivo. Ako piješ ne vozi. Jer 5,5 milijuna litara piva, 35 tisuća litara vina i 20 tisuća boca pjenušca popijenih prošle godine neće vam biti dobar suputnik za vožnju natrag.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju