Deveto izdanje Pričigina ponajviše će se pamtiti po dojmljivom nastupu makedonske spisateljice Rumene Bužarovske, čija je priča na zadanu temu "Kako su moji doznali da sam gay" potpuno zbunila sve osim ljubitelja briljantno, uvjerljivo ispripovijedane izmišljene priče. Ako je naša Tanja Mravak, po općemu sudu, neokrunjena kraljica Pričigina, valja joj znati da u Rumeni ima ozbiljnu, dosad najozbiljniju, pretendenticu na preuzimanje prijestolja.

Naravno, Rumena će se za to morati još itekako potruditi, jer Tanja je i ove godine samoj sebi podigla ljestvicu: osim što je odlično ispripovijedala priču o teoriji zavjere, suvereno se, snašla i u ulozi moderatorice. Izdvojivši sad te dvije dame, ne želimo zasjeniti neprocjenjivost nikome drugom, ponajmanje Patriciji Vodopiji i Kruni Lokotaru, najvjernijim i najpouzdanijim kormilarima na pučini priča. U njihovim programima, po već prokušanom receptu, slušala su se neka prokušana i neka sasvim nova pričalačka imena, ponovno na razini kakvu pričiginska publika zavređuje.


Ivan Tokić, Zlatko Gall i Damir Duplančić ponovno su svojim programima stavili subotnji šlag na pričiginsku tortu, dovršivši još jedan festival pričanja i slušanja u pozitivnom, nasmiješenom tonu. U jednoj od tih radionica, nazvanoj „50 nijansi pive“ čast da predstavi boje portala punkufer.hr, imao je njegov glavni urednik, Domagoj Jakopović Ribafish, koji je znalački balansirao između aleova i lagera, u ugodnom društvu pivofila Željka Šatovića G.U.L.E. i uvoznice/distributerke/ugostiteljke Diane Jelaske.


Umjesto da stvaramo zaključke tjedan dana divnog druženja, smijeha i aplauza, evo što su na kraju svega rekli direktor festivala profesor Petar Filipić i umjetnički direktor festivala Renato Baretić. „Hvala vam svima, i spomenutima i preskočenima, a ponajviše – kao uvijek – publici Pričigina: tim divnim, strpljivim, pažljivim ljudima koji nas dolaze slušati u nadi da ćemo im uši i misli ispuniti nečim suvislijim i zanimljivijim od priča kojima ih se svakodnevno nastoji šopati sa svih drugih strana.“

Pričigin je savršeno vrijeme za otkrivanje buđenja prelijepog Splita iz zimskoga sna, tako da što prije planirate naredni, jubilarni! Vidimo se...
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju