Malo je fotografija koje su u trenu postale viralne i koje nisu podijelile korisnike društvenih mreža, već su na prvi pogled izazvale istu emociju i zaslužile jedan veliki 'lajk'. Jedna od tih fotografija ovih dana kruži Internetom, a vlasnik 'savršenog kadra' je amaterski fotograf Sandro Puncet s Malog Lošinja.

Ovaj 36-o godišnjak strastveni je lovac na oluje, odnosno, fotografira sve što ima veze s meteorologijom, sve meteorološke pojave od munja ili nevera preko meteora pa do pijavica i snijega... Kako sam kaže vjerojatno se 'specijalizirao' za takvu fotografiju jer su mu roditelji meteorolozi.

Ljubav prema fotografiji izvukla ga je iz kuće i tog 3.siječnja ove godine, kada je nastala slavna fotografija: 'Zbog snijega sam se uputio tog dana na sjevernu stranu otoka Cresa. Tamo se nalazi malo selo Predošćica koje mi je oduvijek bilo trn u oku, a za prave fotografije je samo trebalo čekati pravi moment' – ispričao je Sandro.

'Ušao sam u selo i nigdje nije bilo nikoga. Malo sam fotografirao snijeg u selu, a na odlasku manja skupina ovčica me počela pratiti. Već sam imao kadar u glavi i počeo sam hodati prema njima i dozivati ih. I toooo, točno kako sam zamislio one su se poredale!' – objasnio je Sandro nastanak njegove najpoznatije fotografije.

Nakon što je objavio 'fotku' na svojoj Facebook stranici Sandro Puncet Photos i na stranici Crometea, čiji je član, 'lajkovi' su počeli prštati te je tek tada junak naše priče shvatio da je 'napravio nešto jako dobro'.

Može se kazati da je njegova ljubav prema olujama i meteorološkim pojavama započela kada je imao 16 godina jer je tada uhvatio svoju prvu munju s 'običnim' fotoaparatom. Dugo je Sandru trebalo da nabavi DSLR fotoaparat, a kada je u tome prije 3 godine i uspio, zajedno s još desetak entuzijasta sjevernog Jadrana otvorio je Facebook stranicu North Adriatic Storm Chasers, na kojoj možete pratiti uzbudljive pustolovine ovih zanesenjaka, koji vjerojatno, kao i Sandro, nikad ne propuste niti jednu neveru...

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju