Na vrhuncu svoje moći, osamdesetih godina, Pablo Escobar zarađivao je čak 400 milijuna dolara tjedno. Ova impozantna količina novca zahtijevala je i posebnu kreativnost u trošenju, a kada je ponestalo ideja, svoje basnoslovno bogatstvo, uglavnom u gotovinskom novcu, počeo je zakopavati na pažljivo biranim lokacijama širom Kolumbije.

Točna količina koja je sakrivena u podzemnim skrovištima nije poznata. Vjeruje se da su jedan dio novca otkopali i uzeli Escobarovi najbliži suradnici, neposredno nakon njegove smrti. Ipak, svi, uključujući i njih i američke agente, suglasni su da je još mnogo novca ostalo nepronađeno. Profesionalna istraga nikada nije pokrenuta, kao ni adekvatna pretraga terena… Sve do sada! Potraga za blagom Pabla Escobara Potraga za blagom Pabla Escobara (Foto: Kreativne ideje / Discovery Channel)

Discovery Channel dobio je ekskluzivan pristup i podršku kolumbijske vlade, zahvaljujući kojoj je pokrenuta jedinstvena ekspedicija i snimljena serija "U potrazi za Escobarovim milijunima". Potraga za skrivenim blagom Pabla Escobara s prikazivanjem kreće ove nedjelje, 26. studenog u 22:00 na Discovery Channelu.

U potrazi su sudjelovali profesionalnih lovci na blago, bivši Escobarovi suradnici i američki agenti DEA-e (Drug Enforcement Administration) koji su ga pratili. Ovaj tim putovat će širom Kolumbije i tražiti tragove u gradovima i selima Escobarova kokainskog carstva. Zbog opsega ekspedicije i potencijalnih sigurnosnih problema, u svakom će ih trenutku štititi privatni profesionalci i jedinica kolumbijske vojske.

Zavirite u fotogaleriju i pogledajte kako su se tražili Escobarovi milijuni. Kolumbijski kralj kokaina Pablo Escobar Kolumbijski kralj kokaina Pablo Escobar (Foto: Kreativne ideje / Discovery Channel)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju