Travel Influencer je osoba s velikim brojem pratitelja na društvenim mrežama, koja svojim fotografskim i video sadržajem nadahnjuje određene skupine ljudi da posjete neko mjesto u svijetu.

Ovakvi pojedinci su plaćeni da uživaju u lokalnoj gastronomiji, prespavaju u najnovijem hotelu ili se prepuste nekoj adrenalinskoj aktivnosti po kojoj je destinacija poznata.

Drugim riječima, plaćeni su da uživaju u luksuznom odmoru, a potom svoja iskustva pretvore u YouTube video, Instagramski post ili sličan sadržaj za svoje pratitelje.

 

A post shared by #ShareIstria (@shareistria) on

Da bi privukli još veći broj stranih gostiju, Turistička zajednica Istre ugostila je velik broj svjetskih travel influencera u sklopu digitalne kampanje #ShareIstria.

Poznata imena iz ovoga svijeta imala su prilike probati našu domaću kuhinju koja kombinira autohtone okuse s modernim tehnikama priprema. Među popularnijim jelima bila je marinirana trlja u tostu s ciklom i medvjeđim lukom, emulzijom od agruma i maslinovim uljem.

 

A post shared by Scott Eddy(@mrscotteddy) on

Travel influencer Scott Eddy s jamajkansko-libanonsko-američkim korijenima kojeg na Instagramu prati više od 220.000 obožavatelja oduševio se cijelom Istrom, a posebno skrivenim kutcima u čarobnom Rovinju.

Što su sve travel influenceri vidjeli u Istri, i kakvu će to korist donijeti za Lijepu Našu pogledajte u prilogu iz Dnevnika.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju