Od 2010. broj turista na Islandu se povećao za četiri puta, a do kraja godine se očekuje čak 2,3 milijuna posjetitelja što znači da će uskoro premašiti broj stanovnika za sedam puta.

Iako je Reykjavik jedan od najskupljih gradova svijeta, a niti klima nije najnježnija prema posjetiteljima bezbroj je razloga za posjet Islandu. Od prekrasne prirode koja nadahnjuje i filmaše za snimanje svojih uspješnica do životinjskih vrsta kakve se ne mogu vidjeti nigdje drugdje na svijetu, ovaj ljepotan sa sjevera ne prestaje fascinirati svojom ljepotom. Na Island se dolazi kupati u Plavoj laguni, promatrati tuljane i polarnu svjetlost, kao i provozati kraterom vulkana.



Na listi zemalja koje imaju više turista nego stanovnika prva je Andora s 36,6 turista na jednog domaćeg stanovnika. U omiljenoj državici žive najdugovječniji ljudi na svijetu, odmah iza Japanaca.

> 10 dana u zemlji vatre i leda: Jedinstveni Island na nomadski način

Više od 70 posto površine Andore pokriva nacionalni park pod zaštitom UNESCO – a. Osim toga, ona je jedna od najsigurnijih zemalja svijeta. U broju  turista najednog stanovnika Andoru slijede Makao (25,6), Britanski Djevičanski otoci (13,3) i Sveti Martin na Karibima (13,1).

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju