Sastojci:
4 svinjske koljenice (otprilike 250 grama svaka)
1 l tamnog piva poput Paulanera
125 ml povrtnog temeljca
3 rajčice
2 crvena luka
1 luk
1 celer
5 klinčića
2 lista lovora
1 žličica kima
sol i papar
prstohvat crvene paprike

Priprema:
1. Napunite veliki lonac običnom vodom, dodajte lovor list, klinčiće, malo soli i papra. Kada voda zavrije ubacite svinjske koljenice. Kuhajte ih na umjerenoj vatri 30 do 40 minuta.

2. Zagrijte pećnicu na 250 Celzijevih stupnjeva, a svinjske koljenice dobro ocijedite od vode.



3. Izrežite luk, mrkvu, celer i rajčice, te zajedno s preostalim začinima i povrtnim temeljcem stavite u lim za pečenje.

Preko lima postavite rešetku za pečenje mesa, a na njih svinjske koljenice, te ih stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu od 60 do 90 minuta (ovisno o debljini koljenice)

4. Svakih 15 minuta podlijte koljenicu s tamnim pivom.

5. Jelo poslužite uz dinstano kiselo zelje i kuhani krumpir, kao i povrće koje se peklo u pećnici.

Dobar tek!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju