Pixie Espresso bar
u Horvaćanskoj ulici, smješten u redu kafića nasuprot Jadranskog mosta novo je mjesto za ljubitelje vrhunske kave, čaja, ali i glazbe s gramofonskih ploča. Minimalistički dizajn i toplina drveta prvo je što se primjećuje na ulazu u prostor koji oživljava uspomene na školske dane klupama i stolicama.

Žarulje koje vise za zidova i savršeno se uklapaju u industrijski stil pružaju dodatnu simpatičnost prostoru svjetlom koje dopire iz vintage žarnih niti. Ljubav prema prirodi ogleda se u sobnom bilju, materijalima, ali i napicima kojima se pridaje posebna pozornost.

Pixie u šalici za kavu poslužuje neodoljive arome bourbon arabice iz El Salvadora koje se miješaju s tanzanijskom kent arabicom u Cogito blendu. U prijevodu, želite li se probuditi ili osvježiti popodne uz vješto pripremljen mirisni espresso, Pixie ima asa u rukavu. Kremasto, bademasto i razbuđujuće iskustvo vrijedno je kušanja.

Niti čajevi im nisu "bezveznjaci“. Crni riječki Samovar nama je uljepšao jutro svojim Torpedom koji miriše na mentu i naranču, a kako dobar čaj zahtijeva i poseban tretman, u Pixieu će vas uputiti koliko ga dugo treba držati u vodi. Iskušati možete i Budilicu, Trešnjevački čaj, Čaj za jugo, kao i Sencha pure green tea. U ponudi su i fine zadarske rakije od meda, maraške, šljive, oraha… Omjer cijene i kvalitete je pristupačan pa tako kave i čajevi variraju od 9 do 14 kuna, a rakije su 11 kuna.



Na novom kafiću u Horvaćanskoj bit će zahvalni nepušači jer mogu uživati u mirisima napitaka, a ne cigareta; budući da su u planu i mali slatki zalogaji dimna zavjesa ih neće pokvariti. U planu je i terasa, kao i mali detalji koji će osvježiti zidove ugodnog prostora Pixie Espresso bara.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju