Torino se nekako uvijek nalazi izvan popisa talijanskih gradova koje turisti planiraju posjetiti, no i ovaj biser sjevera ima štošta ponuditi svojim gostima…

1. Torino je Pariz Italije

Čuveni francuski arhitekt Le Corbusier ga je opisao kao grad s najljepšom prirodnom lokacijom i često ga nazivao malim Parizom. Nije ni čudo s obzirom na to da se Torino smjestio u podnožju Alpa i arhitektonski je gotovo savršen.

Prekrasne palače pričaju priče iz prošlosti, a ono što vam svakako preporučujemo je posjet palači Stupinigi, koja se nalazi na popisu Svjetske baštine UNESCO-a. Šećući gradom naići ćete na brojne trgove, poput Piazza Vittorio Veneto ili Piazzette Santa Teresa, gdje možete popričati s domaćima ili popiti dobar espresso.



2. Jest ćete i piti poput kralja

Ma gotovo poput Vitoria Emanuelea! Zaboravite na salatu caprese i naručite agnolotte (ravioli s mesom) ili brasato al barolo (govedina u vinu). Mali bistroi, veliki poznati restorani, u Torinu jednostavno svi nude dobru hranu. Također, obavezno probajte sjajna lokalna vina.

3. Mogućnost posjeta značajnim muzejima

Ne samo značajnim, nego najznačajnijim, samo kako Torino nije ucrtan na turističke mape, ljudi ne idu toliko za tim. Ovdje se nalazi drugi najvažniji Egipatski muzej, odmah nakon onog u Kairu.

Svakako posjetite Galeriju sarkofaga kako bi vidjeli neke od izvrsno očuvanih grobnica. Također, za ljubitelje filma, tu je i sjajni Nacionalni muzej kinematografije.



4. Moderna umjetnička scena nije ništa lošija od one povijesne

Međunarodna moderna umjetnička izložba Artissima održava se svake godine početkom studenog, a na njoj izlažu umjetnici iz više od 30 zemalja. Tu je i sajam Paratissima, koji osigurava prostor za sve umjetnike, neovisno čime se točno bave, jer, cilj je potaknuti kulturu i umjetnost.

5. Čokolada će promijeniti vaš život

Ako volite čokoladu, možete slobodno preskočiti točke od 1 do 4. Tekuća, čvrsta ili u mrvicama, čokolada je u Torinu znak življenja i nevjerojatno je ukusna.

Gianduja, vrsta mliječne čokolade s topljenim lješnjacima uz Juventus i Fiat simbol je grada. Ovdje ćete pronaći veliki broj radionica čokolade, tako da će se svaki čokoljubac ovdje osjećati kao u tvornici Willyja Wonke…
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju