Pečena cvjetača

Sastojci:


1 žlica ulja
1 glavica cvjetače
1 šalica jogurta grčkog tipa
1 limeta
1 žlica paprike
1 žlica kumina
1 žlica češnjaka u prahu
1 žlica curryja
2 žličice soli
1 žličica papra

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva te malo nauljite posudu u kojoj ćete peći cvjetaču.

2. Uklonite lišće cvjetače i tvrdi dio peteljke.

3. U zdjeli pomiješajte jogurt i sok te naribanu koricu (samo organski uzgoj) limete, papriku (možete koristiti i čili u prahu), kumin, češnjak, curry, sol i papar.

4. U zdjelu stavite cijelu cvjetaču i dobro je sa svih strane umočite u mješavinu koju ste pripremili. Ako vam ostane mješavine s jogurtom možete je spremiti u frižider i držati tako do tri dana.

5. Stavite cvjetaču u nauljenu posudu za pečenje i pecite dok ne dobije smeđu koricu na vrhovima, otprilike 30 do 40 minuta.

6. Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi 10 minuta prije rezanja i serviranja.

Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju