Pečena cvjetača

Sastojci:

  • 1 žlica ulja
  • 1 glavica cvjetače
  • 1 šalica jogurta grčkog tipa
  • 1 limeta
  • 1 žlica paprike
  • 1 žlica kumina
  • 1 žlica češnjaka u prahu
  • 1 žlica curryja
  • 2 žličice soli
  • 1 žličica papra

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva te malo nauljite posudu u kojoj ćete peći cvjetaču.
  2. Uklonite lišće cvjetače i tvrdi dio peteljke.
  3. U zdjeli pomiješajte jogurt i sok te naribanu koricu (samo organski uzgoj) limete, papriku (možete koristiti i čili u prahu), kumin, češnjak, curry, sol i papar.
  4. U zdjelu stavite cijelu cvjetaču i dobro je sa svih strane umočite u mješavinu koju ste pripremili. Ako vam ostane mješavine s jogurtom možete je spremiti u frižider i držati tako do tri dana.
  5. Stavite cvjetaču u nauljenu posudu za pečenje i pecite dok ne dobije smeđu koricu na vrhovima, otprilike 30 do 40 minuta.
  6. Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi 10 minuta prije rezanja i serviranja. Dobar tek!

Niskokalorična, a zasitna namirnica: 5 razloga zašto bismo trebali jesti cvjetaču Zapečena cvjetača s ukusnim preljevom Cvjetača je vrlo fleksibilna namirnica +0 Cvjetača

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju