Sastojci za paštetu od šunke Muzeja u loncu:
- 5 jaja (5 kuhanih žumanjaka i 2 bjelanjaka)
- 25 dag kuhane šunke
- 1 glavica crvenog luka
- 15 dag maslaca
- 1 limun
- 3 žličice senfa
- papar po želji
- mljevena crvena paprika po želji
Pašteta od šunke (Foto: Gradski muzej Požega)
Priprema:
- Napravite tvrdo kuhana jaja.
- Propasirajte svih 5 žumanjaka i bjelanjaka. Ostatke kuhane šunke usitnite i sjedinite s jajima. Luk naribajte i dodajte smjesi.
- Dodajte omekšali maslac, sok od limuna, senf, papar i crvenu mljevenu papriku. Dobro promiješajte i stavite na hlađenje. Poslužite uz kruh. Dobar tek!
Još recepata za tradicionalna jela Slavonije možete pronaći na internetskim stranicama Muzeja u loncu.