Spar Hrvatska povodom 10 godina rada predstavio je portal Dobartek.spar.hr, mjesto s velikim brojem provjerenih recepata, ali i portal s novostima iz područja kulinarstva. SPAR pokretanjem ovog portala želi postati savjetnik i partner svima koji uživaju u pripremi slasnih jela, ali i onima koji se ne snalaze previše dobro u kuhinji.

Posjetili smo dobartek.spar.hr i pronašli odlične ideje za sve sezone i obroke. Listajući virtualnu kuharicu došli smo do recepta kojeg smo morali podijeliti i jela kojeg odavno nismo imali na jelovniku.

Radi se o slatkim austrijskim palačinkama, jednostavnom i tradicionalnom desertu kojeg je car Franjo Josip toliko volio da je desert dobio pridjev carski odnosno kraljevski. Pa uživajte i vi kao kraljevi i počastite se porcijom Kaiserschmarrena ili potražite inspiraciju na SPAR-ovom kulinarskom portalu koji vam nudi cijeli spektar jela od ličkog lonca sve do raw fooda.

 

Kaiserschmarren - austrijske palačinke

Sastojci:

4 jaja
250 ml mlijeka
40 g šećera
160 g glatkog brašna
50 g maslaca
sol
šećer u prahu

Priprema:

1. Prvo odvojite žumanjke od bjelanjaka. Istucite čvrst snijeg od bjelanjaka, a žumanjcima dodajte mlijeko i brašno, malo ih posolite i dobro izmiješajte glatku smjesu.
2. Smjesi od žumanjaka dodajte tučeni snijeg i lagano, ali temeljito izmiješajte kuhačom.
3. U veću tavu (Ø oko 22 cm) stavite maslac pa kad se rastopi, ulijte cijelu smjesu.
4. Ispecite donju stranu na srednje jakoj vatri. Zatim lopaticom okrenite tijesto na drugu stranu, pecite 2 - 3 minute pa ga lopaticom ili vilicom natrgajte na veće komade.
5. Još malo pecite i nastavite oprezno okretati komade sve dok ne budu gotovi, ali pritom ih nikako nemojte stiskati. Istresite ih na tanjur, pospite šećerom u prahu i poslužite.

Dobar tek!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju