Smješten u samom srcu Zagreba, na adresi Frankopanska 1, Pupitres boutique vinske kulture predstavlja mjesto na kojem će se promovirati vinska kultura u Hrvatskoj, a posjetitelji će uz vrhunska vina imati priliku uživati i u najboljoj kavi, domaćoj hrani i jazz-glazbi. U baru će se održavati Vinske škole i radionice, a svi zainteresirani imat će pristup i drugim edukativnim sadržajima poput prave male knjižnice s knjigama o vinu, žestokim alkoholnim pićima, kavi, čajevima i slično.

„Pupitres bar mjesto je na kojem se susreću ljubitelji vina i vinske kulture te vrutak znanja o vinima. Tu ćemo zajedno imati priliku raditi na promociji i uzdizanju vinske kulture u Hrvatskoj. Želja mi je svakome gostu, domaćem ili stranom, približiti vino na sasvim poseban način, učiti ih, ali i ponuditi gostima da kušaju vina i osjete istinsko oduševljenje vinima”, kazala je sommelierka Jelena Šimić Valentić.Jelena posebnu pažnju posvećuje izradi vinske karte koja će sadržavati preko 150 vina iz Hrvatske i svijeta. Sva vina, baš kao i kava, čajevi i žestoka pića koja će se služiti, osobno je kušala i na listu stavila sama sommelierka te odražavaju njezin profesionalni svjetonazor i osobni stav prema ugostiteljstvu, vinu, vinarima i vinskoj kulturi.

Sommelierka Jelena Šimić Valentić najavljuje: „Zagreb će dobiti mjesto ispunjeno vinom, smijehom, pozitivnom energijom, toplim i vrijednim, educiranim osobljem u kojem ću vam svaki dan osobno otvoriti vrata i pozdraviti vas. U Pupitresu će ujutro zamirisati najbolji i najintenzivniji miris kave, vrućeg kroasana i žitarica za doručak, preko dana vam omogućiti opušteno mjesto za odmor ili sastanak, a navečer ćemo se okupljati uz zvuk gitare i jazza, kušati vrhunska vina u društvu divnih ljudi uz platu pršuta, sira i najfinijeg ekstradjevičanskog hrvatskog maslinova ulja i toplog domaćeg kruha.”Prostor u kojem će biti smješten bar trenutno je u fazi rekonstrukcije, a proces uređenja bara moguće je iz dana u dan pratiti putem Facebook-stranice Pupitres – boutique vinske kulture gdje Jelena sve svoje doživljaje, iskustva i emocije želi podijeliti sa svima koji već posjećuju njezine radionice ili ju prate na društvenim mrežama.

Uređenje interijera preuzela je dizajnerica Ivana Ferenčak koja kaže: „Za uređenje bara prvenstveno me inspirirala sama Jelena, a onda i ono zbog čega će ovo postati nova žarišna točka našeg grada, a to je upravo vino. U Pupitresu je zato sve u znaku vina: zidovi boje šampanjca, namještaj u tonovima crvenog vina različite starosti, uz poneki pink detalj u boji rozea. Luksuznim kamenim podovima toplinu će dati nekoliko predmeta izrađenih u drvu koje je neizostavno za odležavanje vina. Za opremu interijera koristili smo dizajnersku rasvjetu i namještaj poput lounge-fotelja i dvosjeda Ace Hansa Hornemanna koji su ovogodišnji dobitnici prestižnih nagrada German Design Award i IF Design Award i koji će biti premijerno pokazani u našoj zemlji. Mnogo toga radimo po mjeri i samo za Jelenu, ali neka to ostane iznenađenje.”

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju